Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Eet meer fruit

Ik liep de koelruimte van de Colruyt in, niet de onze, en ik zag het stuk glanzend fruit liggen. Ik kende het niet. Dus ging ik even lezen.

Het was afkomstig van Spanje, heette kaki persimon, zou zoet zijn, onmiddellijk eetbaar al mocht het nog wat blijven liggen ook om verder te rijpen.

Diegenen die nu vragen: “allei, en kende gij da ni?” Neen dus, onze Colruyt is één van die colruyten waar ze niet het volledige assortiment in voorraad hebben.

Ik nam dat stuk fruit dus mee, want wat ik niet ken, moet ik toch leren kennen. Het kwam in mijn ochtendlijke fruitsla terecht.

Wat mij betreft, mag het assortiment in onze Colruyt blijven zoals het is. Dit stuk fruit smaakt net zoals al die andere nieuwe fruitsoorten die hier de laatste jaren in de winkels terecht kwamen en die ik dan ook altijd eenmalig kocht.

Ieder zijn meug, maar de mijne beperkt zich dus tot de klassieken uit mijn jonge jaren: appels, peren, bananen, appelsienen, kersen, krieken, abrikozen, perziken, druiven, … Ananas zou ik ook noemen, ware het niet dat ik als kind dacht dat ananas enkel in een blikje te koop was. Ananas en meloen horen ook bij het assortiment, al at ik die als kind dus niet.

Kiwi’s zijn er pas later bijgekomen, maar dat is dan ook het enige nieuw stuk fruit dat ik ooit lekker vond.

Previous

Kort van stof

Next

Door de strot geduwd

6 Comments

 1. Ik heb die vruchten ook zien liggen, maar ben niet tot het aankopen ervan overgegaan. Net als jij verkies ik de klassiekers.

 2. Ik ben de vruchten nog nergens tegengekomen. Ben heel benieuwd hoe het smaakt!

 3. Hoi Wizzewasje,
  Ik heb je toegevoegd aan mijn blogroll. Als je daar bezwaar tegen hebt, laat je het me dan even weten?
  Groetjes Kakel

 4. bea

  Verleden week verkochten ze die vruchten in het buurtwinkeltje: 3 voor 2 euro. Aangezien ze, naar het schijnt, boordevol vitaminen zitten en zoet van smaak zijn, kocht ik ze voor in de fruitpap van kleindochter. Het kind heeft er smakelijk van gegeten, net zoals ze alles smakelijk naar binnen werkt Zelf was ik er minder tevreden van. Zoet, bwa. Ik vond ze eerder flets van smaak om niet te zeggen smakeloos. Hier ook geen kaki’s meer, toch niet direct. Mss krijgen ze na een hele tijd nog een tweede kans

 5. Gettie

  Mandarijntjes en clementientjes liggen ook in mijn fruitkorf . De kiwi, perzik, abrikoos niet, maar de nectarine dan weer wel.

 6. Hallo Maria, zoals je weet wonen wij in Spanje en daar hebben ze jawel….kaki´s. Ze zijn erg lekker maar eigenlijk maar een hele korte tijd. Als ze nog te hard zijn dan smaken ze wrang. Als ze te rijp zijn dan zijn ze snotterig. Maar eet je ze precies tussen deze periode in dan zijn ze overheerlijk.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d