Wizzewasjes

Te lezen en te zien

Zij die de strijd verloren

Misschien is er straks iemand gechoqueerd maar daar moeten ze zich dan maar over zetten. Ik ben telkens opnieuw gechoqueerd als ik het lees.

En hoewel ik het mijd als de pest zal ik het nu eens over kanker moeten hebben, want zie je, kanker is een ziekte. Er zijn twee mogelijkheden: je geneest of je sterft er aan. Als je geneest ben je niet dapper, ah neen! Want dan was hij niet dodelijk. Als je er aan sterft, heb je de strijd verloren.

Net alsof het nog niet erg genoeg is. Neen, ze moeten er nog verliezers van maken.

Als je het dus zo bekijkt, kan een mens alleen niet winnen. De onderzoekers daarentegen wél. Maak er dan ook geen persoonlijke strijd van.

Previous

Zoneke wordt al **!

Next

Polsen naar de pols

3 Comments

  1. Jij schrijft zo dikwijls wat ik ook denk. Nu dit. Het doet me iedere keer pijn als ik hoor dat iemand die kanker “overwint” hard “gevochten” heeft, wat inhoudt dat iemand die “de strijd verliest” en er aan sterft zijn best niet heeft gedaan. Mijn vader is (veel te vroeg) aan kanker overleden, als er iemand “gevochten” heeft, tot de laatste dag, is hij het wel….

  2. Gettie

    Het zouden mijn woorden kunnen zijn !!Nog zo een rare zin vind ik : hij/zij is gelukkig nu ! Dan heb ik altijd de neiging om te anwoorden : hij/zij zou waarschijnlijk gelukkiger zijn hier bij de geliefden. En zeker als het om jongere mensen gaat !

  3. Ik ben het he-le-maal met je eens!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: