Het is voor je goed, het is voor je veiligheid maar het is niet plezant. Ik denk dat iedereen het daar wel mee eens zal zijn. Ik heb het over de gratis kankeronderzoeken. Om de twee jaar krijg je zo een uitnodiging, in mijn geval twee voor twee verschillende.

Soms denk ik: “ik doe het niet meer”. Gewoon omdat ik het niet natuurlijk vind en bovendien lees je hier en daar dat het eigenlijk niet hoeft en dat ze niets uithalen, maar ja: “stel dat …” Ik weet dus niet wat denken. Ik vraag me af of ze het doen in het belang van de bevolking of om radiologen aan werk te helpen.

Ik ga dus. Tegen mijn zin, maar ik doe het. Maar ik had deze keer besloten dat ik de dans zou leiden en niet meer de orders opvolgen omdat hij de radioloog is. Voor hen is het hun job maar voor ons is het een eerder negatieve ervaring. Punt uit!

Ik deed het en ik voelde zijn lichte wrevel. Het spijt me mijn beste, maar het was de enige manier om je te overleven zonder me achteraf vernederd te voelen.