Arnaldur Indriðason is de zoon van een Ijslands auteur. Hij werkte vele jaren voor een Ijslandse krant voor hij boeken begon te schrijven. Hij stond maandenlang met verschillende titels in de Ijslandse bestsellerslijsten. Ook in het buitenland zijn zijn boeken een groot succes. Zijn werk wordt in de ganse westerse wereld gelezen en hij ontving tal van prijzen, waaronder tweemaal achtereen de Glazen Sleutel. Dit is de prijs voor de beste Scandinavische misdaadroman: in 2002 voor Noorderveen en in 2003 voor Moordkuil.
 
Boeken

  • Synir duftsins – Maandagskinderen
  • Röddin – Engelenstem
  • Grafarbogn – Moordkuil (2000)
  • Myrin – Noorderveen

b>mskes commentaar
 
“Maandagskinderen” las mske in één ruk uit. Maar toen bleken de andere werken wel in de bibliotheek te zijn, maar waren uitgeleend. Deze keer bracht ze “Moordkuil” mee. Zelfde afloop.

De boeken kunnen niet onder het gewone soort detective gecatalogeerd worden. Rechercheur Erlendur is meer de rode draad in het verhaal en voegt alle eindjes samen. Het zou mske ten zeerste ontgoochelen als de twee anderen minder zouden zijn, maar iemand die twee zulke originele gegevens in zulke schitterende boeken kan verwerken, zal volgens haar in staat zijn om er nog twee andere te schrijven ook. En hopelijk nog veel en veel meer.

Deze boekenlijst moet nog aangepast worden vermits we de chronologische volgorde van de boeken niet kennen. De data die er bij stonden waren die van de vertalingen.