Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Intoleranties

Waar is de tijd dat je aan tafel kon aanschuiven en gewoon gaan eten?

Tegenwoordig lijkt het wel of een groot deel van de tafelgenoten aan vivisectie op hun bord gaan doen.

Vegetarisch, veganistisch, gluten- en lactosevrij en nog veel meer …

 • Zit er nu echt niets dierlijks in?
 • Zijn de krieltjes niet in boter gebakken?
 • Die vleesvervanger lijkt wel echt vlees. Wat denk jij?
 • Ze deden balletjes in de soep! Alsof soep sowieso vegetarisch is.
 •  

  Ik begrijp wel dat het ernstig is als je er mee te maken krijgt, maar ik voel me nogal dikwijls een uitzondering omdat ik niet in mijn bord zit te scharrelen als een kip en er zijn ook dingen die ik niet kan eten. Maar kan het echt niet iets minder demonstratief?

  Eerlijk? Als ik het zo bekijk nemen sommige mensen nogal risico’s als ze elders gaan eten. Ik zou mijn bokes meepakken in dat geval.

  Previous

  Naar Amerikaans model

  Next

  Een droomscenario

  4 Comments

  1. Ik eet geen vlees, hou niet van veel kruiden en vind rijst smerig. Als mensen het te moeilijk vinden prima, dan eet ik thuis en zijn zij welkom voor een fijne gezonde maaltijd. Als iemand me uitnodigt vertel ik ze meteen waar het op staat ik kom net zo lief voor koffie zonder taart.

  2. ms

   Zoals gezegd: ieder eet wat hij wil, maar het moet niet het gespreksonderwerp aan tafel zijn. En dat kieskeurig bestuderen van elk ingrediënt maakt dat mijn fijne gezonde maaltijd me niet meer smaakt.

   Moest ik gasten hebben, zou ik daar zelfs rekening mee houden en ieder voorzetten wat ze willen. Maar ik wil ongestoord eten en het over andere dingen hebben.

   pske: het gaat dan over uit eten. Hier bij ons thuis eten wij beiden het zelfde.

  3. Daarom neem ik op ’t evenement mijn eigen eten mee… (en dan krijg ik nog commentaar)

  Wat denkte daarvan?

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

  %d bloggers liken dit: