Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Daklozen

En telkens men mske geld vraagt voor één of ander liefdadig doel, dan denkt mske dat die liefdadige doelen nooit de centen bij de mensen brengen die het nodig hebben, maar dat het van de instelling die bijeenhaalt overgemaakt wordt naar een instelling ter plaatse die dan weer verdeelt. En aan wie verdeelt? Aan de ingestorte hotels? Want de mensen die niks hebben, kunnen ook niks verliezen en mske staat argwanend tegen zulke geldinzamelingen.

Maar als er hier in dit land mensen doodvriezen omdat ze geen thuis hebben, wie hoor je dan? Oh ja, dan krijgt mske als antwoord dat die mensen dat zelf zoeken omdat ze drinken … of wie weet, nog erger. En dan zwijgt ze ook maar, want je kan tegen zulke mensen toch niet discussiëren.

Want de mensen die de tred van deze maatschappij niet kunnen volgen, die belanden op straat. Mensen die niet akkoord gaan met de gang van zaken bij onrechtvaardigheid, die belanden op straat.

Vorige week zijn er twee mensen gestorven in de vrieskou, want het was pas vanaf vandaag dat de speciale opvang voor daklozen begon.

En wat zeggen ze daarover dan op de radio? Dat ze 27 mensen moeten weigeren hebben, omdat ze maar 150 bedden hadden. Wel dat zijn er weer 27 die nooit nog hulp zullen vragen, want ze worden toch afgewezen.

En dan snapt mske het niet, waarom laten ze die mensen niet gewoon binnen. Daar is toch meer beschutting, zelfs zonder bed, dan daarbuiten? En de metrostations? Waarom laten ze die niet open? Of de winkelgalerijen? Neen!

Oh neen, mske dat mag niet, die mensen schrikken namelijk de sjieke meneren en madammen af die in die galerijen willen kopen.

Previous

Feestmenu’s

Next

Bas en Keffer

1 Comment

 1. 28-11-2005, 23:18:30
  !!!!!!
  ik sta helemaal achter je, voledig met je eens.
  als ik naar Antwerpen ga heb ik altijd veel kleingeld apart voor die stakkers

  liliane

  —————————————————————————–

  29-11-2005, 10:59:24
  Dat is weer…
  goed verwoord.

  Marian

  —————————————————————————–

  29-11-2005, 15:13:41
  geldinzameling
  volledig juist, maar heb je al eens de rekening gemaakt als ge voor elk zogenaamde goed doel een beetje geeft, en tel daar ook de giro, voetbal, enz er maar bij. dat is gewoon gigantisch: ik ben jajajaja een egoïst geworden, ik geef geen enkele extra rotte frank meer, ik ben vrijgezel, ik kan U verzekeren maar wij worden door de fiscus gewoon gepluimt, daar ook deze ondemocratisch scheinheilige regering ook goede doelen steunt, wel dus steun ik reeds massaal elke maand via mijn loon, brutto ben ik namelijk redelijk goed betaald, netto hou ik gene zak meer over, en dan leef ik al zuinig, ik ben de enigste in de reeds 10 jaar geleden nieuw verkavelde straat van pakweg 45 huizen die nog steeds maar aan de ruwbouw ben, mijn huis is nog altijd niet bewoonbaar. kan nooit op verlof gaan, kan geen enkele hobby fatsoenlijk uitbouwen enz…..
  maar in Aken heb ik een sukkelaardje gevonden, een indier die dan maar rozen ging verkopen, ik ben hem achterna gelopen, wel hij stapte in een mercedes 500 sec, ik hoef U niet te vertellen wat dat betekend!
  de enigste steun die ik nog geef is mijn clubgeld bij een bierclub voor het behoud van de Belgisch Biercultuur. ook als vrijwilliger.

  apac

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d