Even reageren op de reactie van Apac hier onder.

Wel, dat is nu precies wat we bedoelen. Diegenen die dit blog ± gevolgd hebben weten dat Slow en mske ook niet geven bij die geldinzamelingen en wel precies voor de rede die Apac hier boven aanhaalt.

Maar het bovenstaande fragment bewijst wel, dat daklozen er in kunnen terecht komen buiten hun wil om en niet omdat ze drinken, want stel je even voor dat Apac ziek wordt. Dan nemen ze dat huis in beslag. Denk je dat ze hun hand gaan omdraaien omdat er dan iemand op straat staat? En dat is nu precies wat de mensen liever niet horen. Want sukkelaars … dat is toch hun eigen schuld.

En ze geven gemakkelijkheidshalve nog maar eens op een rekeningnummer en het geweten is weer gesust.

Wel wij geven ook geen geld aan die mensen die dakloos zijn, je weet nooit of het een sukkelaar is of een effectieve dronkaard. Maar we zien ons wel in een broodjeszaak of bij een bakker binnenstappen en een zak broodjes of weet ik veel gaan kopen en hen dat geven.

En effectief, er zijn mensen die door georganiseerd bedelen meer hebben dan wij, dat hebben we trouwens zelf al meerdere malen zelf gezien en hier ook al beschreven. Maar er zijn ook de mensen die minder hebben dan wij.

Wie Slow en mske persoonlijk kent weet ook dat ze hun deel van de ongemakken hebben gehad. Door omstandigheden staat hier wel een badkamer, ze staat alleen niet geïnstalleerd, ook door omstandigheden. Maar er is een dak op het huis, beschutting en bovendien, zeer belangrijk in deze koude periode, verwarming en nog veel en veel belangrijker … ze hebben elkaar.

Veel dus om dankbaar voor te zijn en die met zijn rozen is gewoon een vervelende vent.