Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Wijs niet zomaar naar de buren

In Alken is een man van 50 gevonden, die al drie weken dood in zijn huis lag. De buren hadden de politie verwittigd omdat de man de geleverde telefoonboeken niet had binnen genomen.

Erg dat het kan voorvallen, maar als we daar even verder bij stilstaan komen we tot de volgende verrassende conclusie: Buurboer is bijna 50, alleenstaand en we zien die af en toe eens buiten en dan wordt er bijgebabbeld. Als we Buurboer drie weken niet zien is dat niet abnormaal.

Buurnaast is een weduwnaar van 76, maar die man leeft ofwel in zijn huis ofwel bij zijn vriendin, maar waar hij op een bepaald ogenblik is weten we ook niet.

Nu ja, die mensen hebben beiden een vriendin, die wel een seintje zal geven als ze niets van hen hoort. Maar wat indien ze geen vriendin hadden … kan je dan je buren verplichten tekst en uitleg te geven van hun doen en laten? Schend je dan hun privacy niet. Allemaal gemakkelijk gezegd van harde maatschappij. Vroeger was dat effectief anders. Alle deuren stonden los, je liep bij mekaar binnen, maar de mensen gingen niet op vakantie.

Het zijn zielige situaties, maar het is wel iets te gemakkelijk om het op de buren te steken. Want uiteindelijk houden Slow en mske hier ook de boot af. Want hoe meer de mensen weten, hoe meer de tamtam gaat. En dan is de vraag: “aan wie ligt het?”

Previous

Dueling …

Next

Speel eens een CD

1 Comment

  1. 13-12-2005, 09:27:52
    dan
    was die man 50 jaar min drie weken…. zo zie je maar hoe het nieuws je verkeerd voorlicht.

    Han

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: