Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een gevaarlijke dag

Ik ben gewond! Gestoken met een mes! De dader heeft dat bewust onbewust gedaan!

Wat is er gebeurd? Om één of andere plezante reden, had ik een vakje te kort in mijn juwelencassette. Ik had al een miniatuur doosje voor een ring, uit de vroegere speelgoedbak, geraapt en het dekseltje ervan gebruikt om er een kleinigheidje in op te bergen. Maar nu had ik er nog zo eentje nodig.

Het doosje zélf had een opkant waardoor het te hoog was voor mijn doel. Gewoon simpel: die opkant moest er af.

Ik had de technische knobbel van Luc al aangesproken, maar die gaf nogal omslachtige oplossingen met materiaal dat we hier écht niet voorhanden hebben.

Maar een beetje ms-kenner weet dat wat ms in haar koppeke heeft … dus … greep ik mijn breekmes en probeerde. Dat ging.

Heel voorzichtig, met het doosje tussen mijn wijsvinger en duim geklemd ging ik aan de slag. “Oppassen dat ik niet uitschiet” zei ik nog. Luc zei niks.

Waar had ik niet aan gedacht? Waar had ik geen rekening mee gehouden? Eenmaal dat stuk opkant een relatief groot stukje van dat kleine doosje loskwam, brak die af en lap! Steek in mijn wijsvinger.

Wat ik altijd doe bij zulke calamiteiten? Ik stak mijn vinger in mijn mond. “Ik heb me gesneden” mompelde ik ondertussen tegen Luc, die ineens wat meewarig ging zitten kijken.

Bij nader onderzoek bleek het toch wat meer te zijn dan een snee, het was er schuin in gegaan en er hing een hele lap -mits de nodige overdrijving- los. En het bloedde. Niks wat niet op te lossen was met een pleister.

(Lees verder onder de foto)

En daarna? Daarna heb ik dat doosje verder onderhanden genomen natuurlijk. Ik zei het al: wat ms wil … En ms hééft wat ze wil: een extra klein compartiment voor maar weer een kleinigheidje.

Gisterenmorgen bij het ontbijt, wil ik mijn ei onthoofden en zeg, als het mes nogal dicht bij de pleister halt houdt: “Zie je, het kan zo ook gebeuren”.

Luc heeft beamend geknikt.

Previous

Een actieve dag

Next

Rap content

13 Comments

 1. Men leert, men leert. 🙂

  • ms

   Ach dat breekmes en ik zijn al zolang samen en dit was de eerste keer dat het fout ging al had ik er wel een voorgevoel van.

   Maar wat doe je als er enkel goeie alaam bestaat voor grote werken en niet voor prutserij? 😉

 2. Met een breekmes snijden, is altijd een risico. Het beste is veiligheidshandschoenen te dragen. Maar die waren wellicht te zwaar om het klein doosje nog te voelen.

  • ms

   Die vingers van mijn veiligheidshandschoenen waren breder dan het doosje, onmogelijk dus. Gewoon voorzichtig zijn, dacht ik. En dan breekt die opkant af en had het mes vrij spel.

   Maar ik gebruik dat breekmes wel meer. Dat is handig als ik ergens stickers wil afhalen.

 3. Je hebt zo van die dagen dat één en ander niet verloopt zoals het zou moeten.

  • ms

   (…) dat één en ander niet verloopt zoals je zou wensen. 🫤

   Het was wel een beetje te verwachten. 😁

 4. Pech gehad. Kan gebeuren, je vinger zit er nog aan, dat is een groot goed.😀
  En als je nu een klein maar scherp schilmesje had gebruikt?
  Een paar weken terug had ik het met de nieuwe pizzasnijder waarvan ik wilde voelen of hij wel echt scherp was. Ook mijn vinger zit er nog.

  • ms

   Ik denk dat een schilmesje niet fijn genoeg werkt.

   Een pizzasnijder probeerde ik -nog- niet. Als die niet werkt, doe ik het wel met hamer en breekijzer.

 5. De meeste van dit soort incidenten vinden plaats in huiselijke kring en bij klussers en hobbyisten… Ik weet er alles van. Als modelbouwer ging er heel wat keertjes een Stanleymes in het vlees bij weer wat klooien op de vierkante centimeter. Dat mijd ik nu toch wat…Verstandig geworden en de nodige littekens verder…

 6. elsjeveth

  tja zo´n ongeluk dat in een klein hoekje zit. het gebeurt ons allemaal weleens. spijtig genoeg zijn de toeschouwers vaak de betweters onder ons 🙂

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén