Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Andere vlag, zelfde lading

We zagen het al meer, als er iets slecht begint te gaan, komen ze met een oplossing op de proppen waarvan je je afvraagt wat dàt nu gaat veranderen. Organisaties en politieke partijen veranderen dan van naam, als lijkt het dan dat het niets met hén te maken heeft of had.

Nu er meerdere problemen zijn in de kinderopvang, van te weinig personeel tot sluitende crèches, komt “Kind en Gezin” met de lancering van een nieuw “Kindboekje1“.

In die boekjes werden de gegevens per kind, tijdens de eerste levensjaren, vermeld over gewicht, vaccinaties en alles wat met een goede opvolging te maken had.

Het boekje over mij heb ik nooit gezien, maar ik heb die van mijn kinderen nog. In die tijd heette “Kind en Gezin” nog gewoon “Kinderheil2“.

Ik heb niet geweten of ze van naam zijn veranderd om hun blazoen op te poetsen net zomin als ik nu weet of dat boekje vernieuwen iets gaat verhelpen aan het gesukkel bij de kinderopvang.

Eigenlijk heeft het één niks met het andere te maken … maar toch is het hele blazoen wat dof geworden.

____________________
1 Het Laatste Nieuws
2 Kind en Gezin

Previous

Grappige Google

Next

Het zinkgat in mijn geheugen

17 Comments

 1. Wel heb ik voor mijn kinderen een babyboek gemaakt met foto’s en gegevens van hun eerste jaren, die heb ik ze meegegeven toen ze het huis uitgingen, de kaart met aantekeningen van het consultatiebureau heb ik er ook in gedaan. Maar behalve die kaart heb ik verder niets van boekjes of zoiets gezien.

 2. Jaja, oude dingen in een nieuw jasje. Slimme ‘oplossing’ . 🤔
  Vroeger noemden we zoiets ‘een idee van de zoon van de vriendin van de directeur die vakantiewerk mag doen en zich laat gelden…’

 3. Mijn boekje heb ik nog. En het heeft al dienst gedaan. Mijn kleinzoon had hetzelfde geboortegewicht als mij. Toen mijn dochter ongerust was over zijn evolutie van zijn gewicht, kon ik aantonen dat hij perfect dezelfde curves als mij aan het volgen was.

  Ja, nieuwe jasjes, zijn niet altijd verbeteringen. Het is wat eronder zit dat telt.

  • ms

   Mijn geboortegewicht ken ik enkel van horen vertellen en dat hebben mijn kinderen -gelukkig- niet gehaald.

   Maar die nieuwe jasjes lijkt mij eerder een maneuver om afstand te nemen van wat fout ging in het verleden.

   • Ze moeten iets doen aan hun imago want het is te erg geweest wat er is gebeurd de laatste jaren. Ik hou mijn hart vast voor mijn kleinzoon die straks naar de crèche moet. Het voelt niet langer als een veilige plek…

    • Want wat stelt het toezicht van Kind en Gezin nog voor? Niks. Ze hebben meer dan zwaar gefaald.

    • ms

     Het voelt echt niet goed meer aan. Net of ze de kindjes enkel als opbrengstartikelen zien en verder zeer hoge prijzen rekenen.

     En dan gaan ze nu in de politiek voorstellen om crèche te verplichten. Net of ouders enkel maar voortbrengers zijn.

     Gelukkig ben ik te oud maar ik kan er wel nog van gruwen als ik het allemaal lees.

     Kindjes wegen en producten aanbieden en vaccinaties opvolgen … Zelfs vroeger gingen er al meer en meer ouders naar een kinderarts voor dat soort dingen, precies omwille van Kind en Gezin.

 4. Mijn boekje heb ik hier ergens liggen. Dat is meegekomen toen ik vorig jaar alle spullen van mijn moeder verhuisde nadat ze opgenomen was in het rusthuis.

 5. Ik heb zowel mijn boekje als dat van mijn man. Twee lichtbruine boekjes. En een lichtblauw van mijn zoon.

  • ms

   Ik kan me gewoon niet herinneren dat ik ze als kind ooit zag, ook niet van broers en zus die jonger waren dan ik.

 6. elsjeveth

  Voor mijn kindjes had ik de ´schriftjes´ van de dagopvang waarin de juffen dagelijkse belevenissen schreven. En natuurlijk het groene ´groeiboekje´ van het consultatiebureau met alle medische wetenswaardigheden.
  Ik heb ze doorgeschoven naar de jongens als herinnering aan hun kindertijd.
  Nu gaat alles met apjes en foto´s

  • ms

   Dat hebben ze hier blijkbaar ook overwogen, maar ze hebben toch gekozen voor een nieuwe vorm van boekje.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén