Als Slow en mske in de living gaan zitten, steken ze daar het vuur aan maar ook de Leuvense, omdat die zo gezellig brandt. Maar sedert ze hier wonen, gaat die uit na een uur of twee. En mske denkt dat ze gewoon de juiste kolen niet vinden. Een Leuvense brandt met goei vettige kolen en in het Wat-was huis daar stookten ze die nog met eikes. Maar eikes mogen niet meer verkocht worden, enkel voor de industrie. Charel in het Wat-was dorp die verkocht die nog, maar ondertussen is Charel op pensioen en vinden Slow en mske geen eikes.

Hoeveel vettige kolen ze al geprobeerd hebben, een zakske van hier, een zakske van daar. Vorig jaar bedacht Zoneke dat ze dat eens met houtskool konden proberen, dat ging wel maar kwam aan de dure kant. En nu halen ze, in afwachting van het vinden van goei oejle, van die gepreste houtblokken bij Gamma. Daarmee blijft die stoof ook aan de waggel. Nu zijn er solden in de Gamma en wou mske een voorraadje indoen.

Niets zo zalig als in de schommelstoel te zitten lezen bij een brandende Leuvense stoof terwijl Slow TV kijkt.