Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Beetje bezig

Hij is eindelijk een feit!

Ik beloof mezelf al maanden een nieuwe laptop maar het komt er niet van.

Zoals gezegd wordt een kappersbezoek altijd gecombineerd met iets anders, in dit geval de oplossing voor die met het kaduke toetsenbord.

Gisteren werd zijn vervanger geleverd en heb ik me zo goed als de hele dag bezig gehouden met de nieuweling de gewoontes des huizes bij te brengen. Hij is snel van begrip.

Dat hij niet meer zo klein is als de andere zou je een nadeel kunnen noemen, maar blijkbaar zijn die kleintjes niet voorzien van een goede processor, deze wel. Nadeel dat in het niet verdwijnt bij het genoeglijke toetsenbord waar mijn vingers niet in de knoop lopen op kleine toetsen al deden ze dat de laatste maanden niet aangezien dat toetsenbordje onbruikbaar geworden was.

En nu maar hopen dat deze langer leeft dan die kleine, want door die processor heeft die het slechts drie jaar volgehouden alhoewel … Hij is nog niet afgeschreven. Ik ga hem gebruiken voor de aerobic, daarmee is hij toch niet verloren en hoef ik deze niet te verplaatsen.

Previous

Rapper naar de kapper

Next

Het woei

8 Comments

 1. Veel plezier ermee! Mijn ‘kleintje’, een 10″ notebook, gaat al vele jaren mee. Hij is niet van de rapste en hij dient alleen maar om mee op reis te nemen, maar ik tik er liever op dan op de tablet. Al is mijn ‘grote’ laptop toch nog altijd mijn beste vriend.

  • ms

   Die kleine is 11″ maar hij heeft, nog niet zo lang geleden, “plots” iets gekregen waarbij hij ineens blijft hangen en ik moet afsluiten. Hij beweert dan dat internet te veel CPU gebruikt. En dat is blijkbaar een processorfout.

   Op reis of thuis, ik gebruik altijd dezelfde laptop. Dus gaat deze grote (15.6″) in het vervolg mee. Dat maakt op zich geen verschil aangezien ik altijd de laptoptas van mijn eerste ouwe getrouwe laptop gebruikte.

   Ik wil geen tablet, ik heb de laptop en de telefoon.

 2. Gefeliciteerd, niets zo fijn als met nieuwe apparaten te spelen die goed en snel werken.
  Mijn laptop is een ASUS 17.3, heerlijk om op te werken. Alleen het toetsenbord moet vernieuwd, veel letters zijn haast weggesleten.

  • ms

   Dank je wel.

   De eerste Acer was een 17.3″, daarna kwam de kleine. Hij kon hetzelfde aan als de Acer, dacht ik. Ik dacht fout. Ik ken niets van processors maar ik had geen probleem.

   Tot voor enkele weken. Ik ben op pensioen, werk er dus veel minder op, maar ben mijn foto’s gaan sorteren en bewerken. En toen bleek ook nog dat Norton op één of andere manier van die laptop gesukkeld was en vervangen door Windows Defender, wat ik onmiddellijk rechtzette.

   Gelukkig had ik geen kosten gemaakt om die toetsen te laten herstellen.

 3. Niets dan pech dus.
  Ik hoop dat we langer kunnen doen met de computers, dat ze niet te gauw met de volgende Windows komen. Je blijft aan de gang.

  • ms

   Ik zie het niet als pech. Normaal vraag ik raad als ik iets koop. Bij de kleine laptop vroeg ik enkel of hij kon bleek dat hij alles zou kunnen wat ik nodig had.

   Drie jaar later wou ik meer en hij kon het niet aan. Je kan het pech noemen, maar drie jaar geleden wist ik niet dat ik nu al op pensioen zou zijn en tijd zou hebben voor andere dingen.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: