Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Rapper naar de kapper

Ondanks het feit dat ik de korte sprieten grijs die op mijn hoofd staan nogal smalend mijn weelderige haardos noemde, is er dus helemaal geen sprake van een weelderige haardos.

Vroeger wel, toen was het lang en zat de krul er in. Nu is het dun, is ook dun gezaaid en heeft enkel krul genoeg om het dwars te laten staan. Dat deed het trouwens altijd al. Dat dwarse zit in mijn natuur, dus ook in mijn haren.

Ondanks dat een korte snit dus eigenlijk een gemakkelijkheidsoplossing lijkt, is het dat niet. Ik vind op een doenbare afstand geen enkele kapper die er in slaagt dat haar zo te knippen dat het ergens op lijkt.

Ik moet naar een gerenommeerde kapper in Antwerpen die er in slaagt om al die dwarse haartjes hun eigen zin te laten doen, zonder dat het zichtbaar is dat ze hun eigen zin doen.

Eigenlijk zet ze wel de stekels achter op mijn hoofd recht en zegt dat ik dat ook moet doen. Dat staat hipper. Dat is haar mening maar dat zie ik dan weer niet zo zitten. Ouwerwets als ik ben, wil ik dat het achteraan onderaan een beetje rond naar binnen krult. Ik maak mezelf dus wijs dat het dat doet -waarschijnlijk niet- maar zien doe ik het toch niet.

We plannen dan wel één en ander in het Antwerpse om niet enkel en alleen voor mijn paar sprieten zover te rijden.

Waarom vertel ik dat nu? Omdat ik telkens, in de stresserende heenrit, mezelf beloof dat ik niet meer in de file ga staan voor een haarsnit. En file is er altijd. Ik vond nog geen antwoord op de vraag wanneer je fileloos in Antwerpen geraakt tijdens de werkuren van de kapper.

Dat is een belofte die al gebroken wordt eens ik bij de kapper buiten ben. Want in de spiegel van de auto kijkend ben ik weer zo blij dat die rebellen hierboven weer wat gefatsoeneerd zijn dat ik het risico niet wil lopen dat er weer één of andere een fiasco van maakt.

Previous

Het grote kruispunt

Next

Beetje bezig

18 Comments

 1. Ik zoek een kapper om de hoek.
  Twee millimeteren is dan wat hij doet.

  Sterkte met je filerijden.

  Kalende groet,

 2. Je hebt er wat voor over!

  • ms

   Ze zeggen soms dat je gelukkig kan worden van een mooi kapsel. Zo erg is het niet. Maar ik kon wel ongelukkig worden telkens zo een pseudo kapper het maar weer eens verknoeide.

   Het hoeft niet Antwerpen te zijn. In Gent is er ook eentje die het kan.

 3. Niet makkelijk als je moeilijk haar hebt…

  • ms

   Een paar weerborstels op de verkeerde plaatsen en de situatie is -denkelijk- verklaard.

   Indertijd met lang haar kon ik dus geen kapsel aan met middenstreep, al was dat in mijn jonge jaren “in”.

   Nu mag het niet te kort, dan zie je ze weerbarstig weerborstelen. Het mag niet te lang, want dan valt het ook volgens de inplant en zie je mijn rozige hoofdhuid.

   • Bij mij is het sterk weersafhankelijk. Vandaag is een slechte dag. Twee negatieve factoren die nefast zijn: regen en wind…straks vertrek ik naar het werk. Tegen dat ik er ben is mijn haar onhandelbaar en zie ik eruit als een wilde bosbeer.?

    • ms

     Vroeger was dat ook een probleem. Nu niet meer. Wordt het nat van de regen dan wroet ik het met mijn vingers wel terug in vorm. En de wind? Die heeft geen spel in zo een korte coupe.

 4. Naar Antwerpen voor de kapper… sjonge. Hele opgave. 😉

 5. Een matroos verkleedt als bosbeer?

  Kalende groet,

 6. Deze matroos heb ik leren kennen als een vriendelijke en lieve vrouw.

  Vrolijke groet,

 7. Soit. Altijd in oorlog met mijn haar. Ofwel om op z’n Urbanians te zeggen: My hair is in the war. Dan is een bezoekje aan de kapper, om de hoek of een file trotserend meer dan de moeite waard.

  • ms

   Ik vind het zeer zeker de moeite waard, zeker nu ik zag dat het mijne er beter voorkomt dan dat van een bekend nieuwsanker op TV.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén