Wizzewasjes

Bobonne en Pépé willen met twee

Op stap op vrijdag

Zoals te verwachten was, waren we vrijdag op de Julian Sebastian De Elcano te vinden.

Dat was niet echt bewust gebeurd, ik had hem gewoon op de agenda vermeld maar om één of andere reden zijn we beiden hem gewoon gaan inplannen.

We zouden ‘s morgens vertrekken, dat schip bezoeken, de Coolblue met een bezoekje vereren en er een bestelling doen en daarna die wandeling die hier al jaren in afwachting staat. Daarvoor moesten we ons dan ergens stiekem gaan omkleden.

Het liep zo niet. Het verkeer zat in de war met die staking van De Lijn en we kwamen dan wel om 12u in Antwerpen aan, dat betekent op tijd maar eigenlijk niet. Ik houd niet van een beperking in tijd als ik wat wil bezichtigen.

We veranderden de planning: eerst Coolblue, dan de wandeling, dan de Juan Sebastian De Elcano, waardoor we ons dan twee keer ergens stiekem moesten gaan omkleden.

Bij Coolblue verliep alles op zijn Coolblue’s, wat betekent: vriendelijke ontvangst, bruikbare uitleg, snelle bestelling en de het pakje kwam gisteren al voor de middag aan.

Over de wandeling vertel ik niets, dat is al net als een film vertellen. Alleen zagen wij die nieuwe waterbus op vrijdag 30 juni, terwijl die pas vanaf zaterdag 1 juli zou uitvaren. Wij waren dus getuige van de testvaart, de avant-première maar vanop de zijlijn.


Meer foto’s

Ik dacht nog: “dat schrijf ik op zaterdag op het blog”. Het kwam er niet van. Na een lange daguitstap had ik geen zin om al die foto’s nog te sorteren, ik had geen zin om te schrijven. Vandaar dat wat gemakkelijker bericht over de Track and Trace van gisteren.

Er stond een wachtrij aan de Juan met de lange naam. En laat dan net als het haast aan ons is, de ganse bemanning uit de stad komen en terug aan boord gaan. Je zal maar kapitein zijn van zo een schip. Je zet één voet op die loopplank, er fluit er ene op een hondenfluitje en al die matrozen gaan stokstijf in de houding staan.

Veel valt er over dat bezoek niet te vertellen. Ondanks dat alles er anders was dan op de Kruzenshtern kan je toch stellen dat het allemaal hetzelfde is. Erg unfair van mij om zoiets te zeggen, aangezien ik honderden bomen op de foto zet die er op zich ook hetzelfde uitzien, maar ik heb het nu eenmaal meer voor bomen.


Meer foto’s

Previous

Track and Trace

Next

Rare snijboon mv.

4 Comments

 1. Een schip lijkt mij anders ook erg mooi om te bekijken en te vergelijken. Je hebt er een prachtige foto van gemaakt.

  • Dank je.

   Natuurlijk is de indeling en de afwerking anders, het zou anders maar saai zijn daar op zee.

   Jammer dat het deze keer eb was toen we er waren, hij lag erg laag t.o.v. de kaai. En Linkeroever deden we niet aan. Vorige keer stond het schip er wel volledig op maar ik vond het op zich een saaie foto.

 2. elsjeveth

  het klinkt hoe dan ook op een imponerend uitstapje. Met als resultaat de avant première van de waterbus en een mooie foto van het schip met de lange naam.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: