Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Rekening houdend met …

Het werd eindelijk lenteweer en ik maakte plannen om te gaan wandelen.

Vrijdag liep het al in het honderd. De hele dag was ik druk doende met instellingen die ooit al ingesteld waren maar door één en ander overhoop waren gehaald.

Zaterdag was het misschien wel een goed idee om even door onze lokale Beemden te lopen, het is dan wel 5,6km als we van huis uit vertrekken maar je kan er, mits een eindje rijden, wel een stuk afdoen.

En zondag dacht ik aan een wandeling die we nog niet deden, van zo een 4km.

Dat zou niet al te belastend zijn, zo dacht ik. Die aan zee was ook 4km uitgerekend, maar was er 5,5 geworden en dat had geen nare gevolgen gehad.

Ik legde de plannen aan Luc voor maar die keek een beetje bedenkelijk. Hij vroeg: “Heb je rekening gehouden met Parijs-Roubaix?”

Dat was snel opgelost. De wandelingen werden gewoon gewisseld. Zaterdag het Heibos van 4km, die uiteindelijk maar 3,5km was en straks even naar de Beemden, dan kunnen we daarna -in de zetel hangend- naar Parijs-Roubaix kijken.

Previous

De slechtste optie

Next

Gepufte benen

25 Comments

 1. Geniet ervan!

 2. Zelf meedoen met Parijs – Roubaix was geen optie???

 3. Die bosanemoontjes zijn zo mooi! Straks kijken we dus samen naar de koers ! Volgende week komt de Brabantse Pijl hier een keer of vier voorbij, maar dan zitten wij aan de Loire.

  • ms

   Het blijft elk jaar wat uitkijken welke voorjaarsbloeiers er precies in bloei gaan staan. We wilden al eens naar Bertembos voor de bosanemoontjes maar hier stonden ze echt wel in grote getale.

   De Brabantse Pijl is hier oorzaak van een klein dilemma. Vorig jaar waren we in Overijse. We zouden dat dit jaar ook doen, maar de komende week zijn Amke en Ella hier.

   We gaan eerst even wachten hoe zij er tegenover staan, al vonden ze het enkele jaren geleden wel tof toen we naar de Tour de France gingen die hier in de buurt passeerde.

   De Loire zou ik er ook niet voor laten.

   • ? Ik zag gisteren een prachtfoto van Bertembos passeren. Ja, of de jeugd die Pijl zo leuk vindt …

    • ms

     Bertembos wordt overal genoemd voor de bosanemoontjes, een beetje zoals Hallerbos voor de boshyacinten. En dan probeer ik telkens andere mogelijkheden te vinden. Die zijn er, minder bekend, misschien minder bloempjes in aantal, maar in elk geval ook minder platlopers in aantal.

     Ik weet niet wat de kleindochters van koers denken, al kijkt Amke meestal wel mee als er koers op TV komt.

 4. Wij kijken ook naar de koers straks! Wij hebben wel vrijdag gefietst. Man had een mooi tochtje uitgestippeld (was ook zo, geen klachten daarover) van 40 km. Ik vond het al wat veel voor zo’n eerste keer en uiteindelijk zijn het er dan nog 50 geworden, waarvan de helft met wind op kop. Ik was compleet kapot. Ik kan nu even geen fiets meer zien.

  • ms

   Ik kan begrijpen dat ze niet op 100m juist kunnen zeggen hoe lang een tocht is. Meestal stoort het me niet als het langer of korter uitvalt, maar wél als het belang heeft dat je langzaam terug opbouwt, dan kan je niet ineens anderhalve kilometer meer gaan wandelen.

   En zoals je zegt bij het begin van het seizoen moet je toch ook weer niet ineens de Tour de France willen rijden.

   En wind op kop? Of het nu op wandel of per fiets is, ik heb er een hekel aan. Ik spreek dan wel over echte wind en geen briesje dat deugd kan doen.

   • Ik kan wel wat wind hebben op de fiets (rijd elektrisch), maar dit was echt WIND. En de lengte van de toer had normaal gezien wel geklopt (knooppunten), maar er was nogal een fameuze omleiding door werken aan een brug over het Albertkanaal waar we niet door konden en mochten. Maar koppig als we zijn, hebben we dat toch geprobeerd en moesten we onverrichter zake terugkeren. Hoe dom kan je zijn?!

 5. Ik was vergeten dat het vandaag koers is. Gelukkig moet ik niet in hun buurt zijn. Een valpartij is zo gebeurd.

  • ms

   Er waren er wel al een paar die eens van heel dicht bij gingen bekijken in welke toestand de weg erbij lag.

 6. Dat waren voor zeker prachtige wandelingen! Met dit weer kon het ook niet anders he 🙂

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén