Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Track and Trace

In de hoop dat de levering van een bestelling niet gisteren zou gebeuren, want dan waren we de hele dat weg, hield ik de Track and Trace in de gaten.

Vanaf maandag stond het pakje te wachten om de douane te passeren. Ik dacht zelfs even dat ciberaanval van enkele dagen geleden het pakje bij TNT in Luik geblokkeerd had.

Gisteren morgen, voor we vertrokken, keek ik nogmaals. Het was bij de douane aangeboden. Dat kwam goed. Dat zou maandag aankomen.

Na het douchen haastte ik me naar beneden waar Luc de post aan het nakijken was.

Er lag een pakje bij mijn pc, ik dacht aan een andere bestelling die uit België moest komen, maar néén, het was het pakje dat zogezegd bij de douane lag. En gisteravond lag dat daar nog, althans volgens Track and Trace.

Voor zover de betrouwbaarheid van die dienst. Maar ik was wel al blij dat het geleverd werd door onze postbode, want bij PostNl zou je een belangrijke boodschap van de bezorger kunnen ontvangen als je er niet bent. Daar zou ik niet blij om zijn.

Previous

De salsa?

Next

Op stap op vrijdag

12 Comments

 1. In ieder geval heb je je pakje ontvangen. Ik bestelde een maand geleden twee lampen. Er kwam slechts 1 lamp aan. De andere blijkt zoek bij PostNL. Men heeft mij nu toch een nieuwe beloofd en die zou begin volgende week aankomen. Op hoop van zegen… Ik bestel best veel via internet. Dit is reeds de tweede keer dat een pakket zoek blijkt. Ik vertrouw op een goede afloop.

  • ms

   Ik bestel niet zo dikwijls iets, het was wat moeilijk omdat we telkens de vermoedelijke leveringstijd zo moesten inrekenen dat die buiten de evenementen viel.

   Maar eigenlijk hebben wij nog geen problemen gehad. Dit kan ik echt geen probleem vinden.

 2. De Track en trace klopt inderdaad niet altijd.

  • ms

   Je kan hem nooit helemaal vertrouwen. Meestal valt het nogal mee, omdat wij het gewoonlijk zo regelen dat we thuis zijn op een voorziene leverdag.

   Dit viel nog mee omdat het met de postbode kwam die er al was voor wij vertrokken.

 3. Dit doet me denken aan de man van DPD die hier meerdere keren per maand pakjes komt afleveren voor de buren. Iedere keer zegt hij hetzelfde: ‘altíd bestelle, noit thois’ (*), met zijn buitenlands accent.
  (*) altijd bestellen, nooit thuis 😉

  • ms

   Ik heb één keer aan de buurvrouw gevraagd of ik een nota op mijn deur mocht hangen om het bij haar te leveren. We moesten onverwacht weg.

   Ze dacht dat ze er problemen zou mee krijgen, uiteindelijk wilde ze dan wel, maar ik zal het nooit meer vragen.

   Als de mogelijkheid bestaat om het bij een Kialapunt of DPD-adres af te halen, dan doe ik dat sowieso. Je weet nooit wat er tussen komt.

 4. Meestal gaat het goed, zelden problemen. Pakjes voor buren neem ik vaak aan, geen probleem.

  • ms

   Tot nu toe hadden we ook nog geen problemen. En de buren bestellen niet via internet (denk ik). De vrouw dacht al dat het gewoon aannemen al gevaarlijk was en de buurman hiernaast is 90 (denk ik).

 5. elsjeveth

  Toch ook wel een positief idee. Dat Big Brother is watching us, oftewel track and trace niet altijd werkt zoals het zou moeten.

  • ms

   Ze zien wél waar je naar kijkt al zegt Google dat ze daarmee gaan stoppen. Ik geloof er niets van.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: