Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Voordeel en nadeel

We zaten een beetje gewrongen met het eten. Omwille van een probleem dat we pas twee dagen vóór vertrek te weten kwamen, konden we niet zomaar eten wat we anders aten. We pasten ons dus maar aan.

Dat begon al voor we vertrokken. We aten wat mocht en bleven van de rest af.

Groot was mijn verbazing toen ik op onze bestemming aankwam en me realiseerde dat mijn short aan de losse kant zat.

Wat was er gaande? Ik voelde me vermageren, écht!

Ik had gehoopt dat het spectaculaire van de eerste twee dagen zich zou doorzetten, maar dat deed het jammer genoeg niet, het stabiliseerde.

Verdorie toch!

Previous

Geen reiger

Next

The Sailor’s Grave

8 Comments

 1. Dat is een goed teken. Het mag niet te snel gaan. Een kilo per maand is al heel goed. Hoe trager hoe stabieler. Hoe sneller hoe meer jojo…

  • ms

   Maar dan duurt het wel langer …

   • Ja… dat is zo… maar geduld wordt vaak beloond.

    • ms

     Niet echt.

     Ik kreeg in 2004 hormonen voorgeschreven en kwam 40kg bij (ervoor was ik een lat hoor). Ik kreeg die er niet af. Ik heb de indruk dat die er eerst moesten uit slijten eer ik kon beginnen vermageren. In 2011 kwam ik terug op het gewicht dat volgens BMI gezond is.

     Toen ging ik witte bloedcellen geven, kreeg daarvoor iets ingespoten en kwam bij zonder aanleiding. Weeral laten slijten en in 2015 kwam ik terug tot op 2kg van mijn streefgewicht.

     En toen ging mijn schouder moeilijk doen. Ik verwittigde de dokter dat ik er zo van bijkwam, maar het zou wel allemaal zo erg niet zijn, vond hij. Het was wél erg. In die mate dat hij de laatste keer dat ik hem zag zei dat “iets vermageren ook wel kon helpen”. Ik had hem iets kunnen aandoen.

     Is het nu weer gesleten? Voor hoelang? Ga ik de koerazjie nog kunnen opbrengen om het vol te houden? Wat is het volgende struikelblok?

     En diegenen die zeggen dat het niet kan, die kennen mij niet. Alles wat niet kan, dat lukt mij wel. Zelfs dingen die ik niet wil.

     • Hormonen hebben vaak slechte invloed op het gewicht… dat zie je alleen al tijdens de menopauze… sedertdien moet ik ook opletten. Voorheen nooit… Ik kwam ook 15 kilo aan… Ik eet nu amper suiker en koolhydraten. Daardoor viel ik weer 8 kilo af in meer dan 1 jaar. Ik probeer op deze manier verder te eten. Afvallen doe ik niet meer, hoeft ook niet, maar mocht ik niet op mijn KH en suiker letten… dan zou het zo weer de hoogte in gaan.

      • ms

       Na acht maanden en verandering van dokter bleken die hormonen nu precies de foute remedie die het omgekeerde bereikten dan waar ik ze moest voor nemen. Maar het kwaad was geschied

       Ik hoef ook niet meer zo smal te zijn als vroeger, maar mijn streefgewicht is niet echt te mager te noemen.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: