Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Golden Girls

Zo ergens einde jaren ’80, beginjaren ’90 -blijkbaar, want ik moest het opzoeken- keek ik zo af en toe eens naar “The Golden Girls1“. Het was niets hoogstaand, het was enkel amusement. En waar men het altijd had van vier vrouwen “op leeftijd” bleek al snel dat de personages 50’ers waren, met uitzondering van Sofia, zij was een 80’er.

Ik was dus wel jonger maar kon het programma wel smaken en kon er zelfs wel eens mee lachen.

Zoiets blijft natuurlijk geen jaren nazinderen en ik vergat. Tot ik ze laatst in de VTM GO app zag opduiken en zei: “Goh! The Golden Girls, hoe lang is dàt geleden …”

Luc kende het niet. Dus vijf minuten later zaten we naar het programma te kijken. Eerst deed het wat verouderd aan, daarna kwam de herkenning en daarna zag ik er soms weer het grappige van in. Die vier vrouwen op leeftijd waren ondertussen jaren jonger dan ik.

Af en toe kijken we naar “The Golden Girls” zo meestal na het noeneten. Het is een goed programma om ons eten te laten zakken. En soms kan ik er zelfs wel eens mee lachen.

____________________
1 The Golden Girls

Previous

Volgens de app van het KMI …

Next

Een vat vol expo’s

16 Comments

 1. Ik herinner het mij ook nog. Ik keek er als jonge vrouw al graag naar. Het was een uniek concept, een serie met rijpere dames.

  • ms

   Het zou niet meer kunnen, vrees ik. Veelal komen actrices van die leeftijd nu wel nog aan de bak als moeder van één of ander hoofdpersonage (uitzonderingen daar gelaten).

   Maar als het echt over niet meer piepjonge mensen gaat, moet men al de leeftijd van de Benidorm Bastards hebben. En daar heb ik niet naar gekeken.

 2. Wij keken er vaak naar, het was een goede serie. Grappig wanneer de oudste een verhaal begon: ‘Sicily, 19…’ 😄

  Te vaak, het ging op de duur een beetje vervelen.

  • ms

   Ik denk dat ik er, jaren geleden, ook voor die reden mee gestopt ben.

   Maar nu stoort het me -nog- niet.

 3. Wij zagen dat indertijd ook nog wel eens. Erg humorvol. De wat drellerige dame naast de erg naieve en de scherpe tong van moeder…. Goed gespeeld. Die actrice die de naieve speelde is recent pas overleden en was dacht ik 100+ intussen…

 4. Deze serie doet me vaag een belletje rinkelen , ik heb het dus ooit wel een keer gezien, maar of het leuk was zou ik niet meer weten. In die jaren keek in niet vaak naar series voor zover ik weet, heb ik die dames wel eens gezien maar veel weet ik er niet over. Fijne woensdag gewenst.

 5. Wij hebben ook naar die serie gekeken. Ze waren nog jong behalve de moeder dan. Zo zie je dat het begrip “oud” tegenwoordig veel hoger ligt alleen al door het feit dat de mensen langer moeten werken.

 6. elsjeveth

  Ik vond het een geweldige serie. Mijn vriendinnen (de meidenborrelclub) refereren er nog vaak aan als we bij elkaar zijn

  • ms

   Ik had geen vriendinnengroepje dat de herinnering levend kon houden. Maar het kwam toch gelijk terug toen ik hen tussen de programma’s zag staan. 😁

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén