Doofpotten en dove potten

Er waren in de voorbije jaren al wel meerdere voorvalletjes van -zogezegd per toeval- aanrakingen door mannen. Eerlijk gezegd denk ik dat ze niet zo per toeval waren maar bewust. Maar dat kan je niet bewijzen natuurlijk.

Natuurlijk zei ik er wat van. En wat me opviel was dat ze me compleet negeerden. Of ze hoorden me niet. Dat kan ook natuurlijk. En dan ben ik diegene die een hoorapparaat nodig heeft.

Eigenlijk had ik dit niet op deze manier willen brengen, eigenlijk had ik het er helemaal niet over willen hebben. Maar nu, als gevolg van die grote heisa in Hollywood, wou ik het toch efkes aanhalen. En dan blijkt ineens dat veel mensen -meestal mannen- zich afvragen waarom die vrouwen er pas nu mee op de proppen komen, nu ze hun carrière hebben uitgebouwd.

Als je van een bepaalde generatie bent, weet je dat er tijden waren dat zoiets uitbrengen zich tegen jezelf zou keren. In die tijd werd het slachtoffer geschoffeerd. Ook als je niet als actrice werkte en je vertelde het aan een vertrouwenspersoon kreeg je het antwoord dat je er moest aan denken dat je een lening had af te korten.

Het antwoord op die waarom-vraag is dus simpel: een vrouw alleen wordt niet gehoord, het is pas als ze met meerdere zijn dat hun stem luid genoeg klinkt.

14 gedachten over “Doofpotten en dove potten

  1. Nu is het Weinstein die ontmaskerd is, ik vermoed dat er ook veel anderen zijn (geweest).
    Logisch dat de slachtoffers zwegen, zouden mannen dat echt nirt snappen? Of niet willen horen?

    • De mannen waarover sprake zijn eigenlijk gewoon Oost-Indisch doof en ze denken dat ze onweerstaanbaar zijn of ze denken dat ze meer mogen omdat ze zich in een machtspositie wanen.

Wat denkte daarvan?