Wizzewasjes

Te lezen en te zien

De smaak van De Keyser

Ja lap, zie ons hier nu zitten. We gingen daar ook iets over schrijven, maar daar is niks over te schrijven. Of beter, als we al niet weten wat we er moeten van denken, hoe kunnen we er dan over schrijven?

Vorige week al, had mske gezegd: “ik weet het zo niet, ze spreken te stil, het kabbelt maar wat aan” maar echt slecht had ze het nu ook niet gevonden. En ze zei dat ze op de tweede aflevering ging wachten om te oordelen.

Dat is nu! En nu is ‘t nog erger dan vorige week. Er zit wat in, dat wel, al is ‘t gene schwung. Wat een tam tempo. En ze fezelen en mompelen nog altijd meer dan ze spreken.  Als ze in ‘t heden zitten valt het nog te doen, dan voor wat het verhaal betreft, maar waarom is dat schaap van een dochter zo een schaap?

En dat Helena De Keyser wil weten wat er met haar lief gebeurd is … tot daar toe dat ze daarvoor zoveel jaren gewacht heeft, maar dat ze daarom de gansen tweede oorlog gaan verfilmen … och ja, mske heeft iets tegen verfilmde militairen. Hoe plezant vinden ze dat nu toch om te filmen dat de ene mens de andere zo graag vernedert. Net of ze er zelf op kicken. En mske wordt daar pisnijdig van.

De derde aflevering? Afwachten tot volgende zondag of de Helena van nu of de soldaat van toen de bovenhand haalt in mskes beslissing om te kijken of niet.

Maar een echt goei serie … zou dat er nog kunnen uitkomen?

Previous

Loft

Next

OmaSlow

5 Comments

 1. Inderdaad mske ik had ook meer schwung verwacht ,ik weet niet wat ik moet denken van die serie! Hebben ze wat te veel lawaai errond gemaakt? Wachten maar en nog eens geduld hebben bij de derde aflevering.Anders lijkt het me één en al promotie voor Hasselt ,de geneverstad.

 2. ik dacht al weer dat het aan mij lag.ik vind het ook niet vet.te hoge verwachtingen na katarakt denk ik.heb gisteren niet gekeken maar opgenomen.was op consultatie bij house op 2b.(voor zijn blauwe ogen alleen al)
  grtjs….

 3. mske de echte marktzangers heb ik ook niet meegemaakt maar wel hun opvolgers die de liedjes van joepie en die andere muziekboekjes zongen op de markten. Maar er waren er we bij die die oude liedjes zongen en hoe ouderwets die ook waren iedereen vond het echt leuk.

 4. marc

  Beste allemaal,

  Heb de derde aflevering gemist (was in het buitenland) en mijn recorder liet het afweten.

  Weet iemand hoe ik aan een opname kan geraken ? Is die bestaande op het internet en eventueel te downloaden ?

  Dank

 5. Mail als antwoord :

  Beste,

  Het spijt me, maar wij hebben het ook niet opgenomen en gewoon gekeken.

  Hoe je er aan kan geraken ? Momenteel bestaat er een systeem dat “ooit gemist” voor oudere programma’s en “pas gemist” voor recente blijkt te heten.

  Hoe het in zijn werk gaat weet ik niet, mogelijk heeft U daarvoor digitale TV nodig.

  Hopelijk vind je het nog ergens.

  Vriendelijke groeten
  ms

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: