Sjakosjkes gedrag

Op maandagavond zet ik mijn sjakosjke neer naast het bed. Dat had ik mee naar boven genomen, want we waren al bij Zoneke en zie dat hij ‘s morgens in het ontiegelijk vroege uur van hun vertrek, verstrooid mijn sjakosjke zou meenemen op reis …

Op dinsdag morgen pak ik het op en het valt. De hechting van de riem was -onherstelbaar- losgekomen.

Wat gedaan? Alles in mijn zakken proppen? Niet dat het veel is, het was maar een klein sjakosjke. Maar toch …

Ik nam dan maar een sjakosjke van ongeveer dezelfde grootte mee uit de Kringwinkel met het idee van het op de rommelmarkt te verkopen.

Op donderdag pak ik dat op en het valt. De hechting van de riem was -deze keer herstelbaar- losgekomen.

Is dat nu weer toeval? Of gewoon repetitief?

16 gedachten over “Sjakosjkes gedrag

    • Ik heb er eentje van meer dan 20 jaar oud, een pittig gevalleke waar mijn portefeuille en een zakdoek in kon. Uiteindelijk kan de gsm er ook wel bij (een smartphone zelfs gemakkelijker dan een oude gsm) maar het is altijd nadenken wat er voor bepaalde gelegenheden wél en voor andere niet in moet. Dat was nog uit het goede hout (bij manier van spreken) gesneden.

      Nu? Ik heb de indruk dat alles gemaakt wordt om een kortstondig leven te leiden.

Wat denkte daarvan?