Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Toekomstperspectief

“Als je er voor werkt, heb je later een goed pensioen” zegden ze en ik maakte er halftijds van, ik wou geen kinderen om ze bij mijn moeder te dumpen.

“Als zelfstandige heb je later niet zo een goed pensioen” zegden ze. Ik kan dus niet zeggen dat ik niet verwittigd was. Maar soit.

Maar nu komen ze met iets anders af! Nu gaan ze beweren dat oud worden op het platteland onbetaalbaar gaat worden1.

Dat is volgens mij een verworven recht afpakken. Ik heb nooit gedopt, heb nooit op de ziekenkas gestaan, heb altijd netjes afgedragen, ik krijg een peulschil van een pensioen en nu gaan ze ons nog uit ons huis jagen als we oud worden?

Natuurlijk gaat het zo een vaart niet lopen als je goed te been blijft, je hersens bij elkaar kan houden en niet dement wordt of hulpbehoevend wordt.

Verder staat er ook in dat er binnen x-aantal jaren veel eenzame ouderlingen zullen zijn.

Zo een vaart zal het ook weer niet lopen zeker, want gisteren las ik dan weer dat appartementen het Vlaamse platteland veroveren.

Uiteindelijk wonen we tegen dan in de stad.

Paniekzaaiers! Een mens kan niet eens meer rustig oud worden.

1 VRT NWS – url: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/02/20/oud-worden-doe-je-in-de-toekomst-niet-meer-eender-waar

Previous

Trouwen op foto

Next

Op de hoogte

10 Comments

 1. Zo weet ik er ook nog een:
  pas op, eens gaan we allemaal dood!?

 2. Ik vind die trend van hoogbouw in het Vlaamse landschap een jammere zaak…

  • ms

   Het zijn meer appartementencomplexen die we nu overal zien opduiken. Echt hoogbouw is het nog niet, maar echt opbergdozen die overal neergepoot worden.

 3. Bij ons in het dorp is het al zover. Het hart van ons landelijk dorp is helemaal ingepalmd door luxe appartementen. Met verplicht winkelpanden op de benedenverdieping. Waarvan de helft leeg staat omdat ze niet te betalen zijn.
  Enfin, ik moet dan al niet verhuizen want ik woon al bijna in een stadse omgeving. Met mijn klein pensioen (20 jaar halftijds, 22 jaar zelfstandig) kan ik zo’n appartement trouwens toch niet betalen.

  • ms

   Indertijd, 15 jaar geleden dacht ik dat het aan het uitdeinende Brussel te danken was. Maar nu zitten we niet in de buurt van Brussel en is het in Landen ook al zo ver.

   Wij wonen dan nog wel een beetje meer achteraf in één van de fusiedorpkes en daar is helemaal niets, maar dan ook niets. We hebben hier geen bakker, geen beenhouwer, … wel een garagist (op zijn eentje) die er gaat mee stoppen. Dat wist ik zelf al wel dat dat ooit wel eens problemen zou kunnen gaan geven.

 4. Ik woon op een kwartier wandelen van het centrum.
  Ze doen maar, zolang ik te been ben jagen ze me niet weg.
  Paniek zaaien, inderdaad, dat doen ze.

 5. elsjeveth

  Gewoon laten lullen op z’n plat Hollands gezegd. Paniekzaaiers, plannenmakers, ze moeten iets om handen hebben anders gaan ze zich zo vervelen.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d