Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De trein is altijd reizen

mske heeft altijd al iets voor treinen gehad. Nu niet echt “waw, nen trein” maar toch. Ze herinnert zich dat ze als heel klein mske met de trein reden. Het was donker en in de verte zag ze de lichtjes van één of ander stadje of dorpke. Later gingen ze overal met de trein naartoe, ze hadden thuis geen auto. Nonkel Zjaa had een auto en groottante Fin had een déesse, maar daar zaten zij en Broer dan ook maar heel af en toe eens in.

Naar de grootouders gaan was altijd al een avontuur. Met de bus naar Asse, de trein naar Oppèk of naar Laken.

Bij de volgende verhuizing werd het te moeilijk en kochten moe en va een auto. Gedaan met treinen.

mske kon zich indertijd dan ook best vinden in de slogans: “met de trein zou je er al zijn” en “de trein is lekker wegwezen”. Maar dat ging dan over een vakantieke dat ze hadden in Oostenrijk. Toen hadden ze de nachttrein genomen omdat ze Zoneke nog wat klein vonden voor een ver transport met de auto.

Maar nu ligt dat station hier zo kort bij, maar dan o zo kort dat mske denkt dat ze meer gebruik gaan maken van de treinen, zeker dat Landen een relatief centraal station lijkt te zijn.

Gisteren al enkele uitstappekes nagekeken die best te doen zijn.

Previous

Wiet van Broeckhoven

Next

Het eenzame huis

1 Comment

  1. 29-04-2007, 18:45:02
    =^..^=
    Ahaaaaaaa!!!

    )))))))))

    http://talleke.skyblogs.be
    Talleke

    —————————————————————————–

    29-04-2007, 22:47:30
    de trein,
    ik heb ook iets met treinen, wij wonen dan ook dicht bij het station en moet alle dagen twee keer over en twee keer terug. als ik dan voor een gesloten overweg sta en nadien de trein in de verten zie rijden ….heb ik een beetje heimwee dat ik niet mee ben.
    http://liliwens.skynetblogs.be
    liliwens

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén