Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De trein wacht wel

Zo bij de vorige editie had de trein, die Slow en mske moesten hebben, eerst de sneltrein naar Roosendael moeten laten voorgaan, waardoor de trein, die Slow en mske moesten hebben, een beetje vertraging had, waardoor de trein, die Slow en mske moesten hebben, een beetje te laat ging zijn voor de aansluiting in het andere station.

Slow en mske spraken er de conducteur op aan. En die bevestigde dat de andere trein zou wachten in dat andere station, want dat dat een verzekerde aansluiting was. Geruststeld zetten Slow en mske zich in de trein. Ze stapten uit in het station en zagen alle studenten en studentinnen met hun rugzakken en rijdende valiezen lopen, maar dan echt lopen door die gangen van het station.

mske bekeek Slow en terwijl ze het zelf op een lopen zette, maande ze Slow: “als je niet loopt denkt die trein dat alle overstappende passagiers overgestapt zijn”. Natuurlijk denkt die trein dat niet, dat is maar bij wijze van spreken. Dus Slow foeterde wat, want Slow houdt niet van lopen achter treinen.

Slow en mske wipten op het perron, de trein in en … die vertrok. “Jawadde” zei Slow ” je moet nu maar een oud peke met een wandelstok zijn die die trein moet hebben”.

Previous

De burger en aanverwanten

Next

Panelgesprekken

7 Comments

  1. Maar goed dat jullie ook een sprintje hebbenn ingezet.

  2. reizen met de trein is blijkbaar heel gezond voor de conditie

  3. Dat had ik ook! Met die trein uit Antwerpen..een aardige conducteur zei ‘we nemen allemaal de aansluitende trein in Roosendaal naar Breda, die wacht op ons’..maar eenmaal op Roosendaal ging iedereen rennen..ik dus ook maar en die trein reed echt op de minuut precies op tijd weg..ik zat er wel net in ook, maar ik vind dat echt schandalig hoor! Slow heeft gelijk..als je om wat voor reden dan ook niet zo snel bent, ben je de pineut!

  4. De trein is altijd een beetje reizen.
    Zo zat ik met me te haasten eens op de vekeerde tein.die stond op het goede spoor en alle mensen waren aan het lopen, ik liep mee de trein op en die vertok.In mijn gedacht nog wel tien minuten te vroeg, en dan de stem door de luidspreker ” U zit op de trein naar Oostende de eerste stop is in sint-niklaas ” en oeps daar zat ik.Ik heb wel van de conducteur een nieuw ticket gekregen met daarop “verdwaalde reiziger” en de mededeling dat de trein nooit tevroeg vertrekt. IK heb dat ticket nog altijd.

  5. Meer dan eens is me dat ook overkomen als ik van Limburg terugkeerde. De trein bleef midden in het veld staan,want er moest eerst een belangrijker trein die vertraging had passeren en zo misten we in Berchem onze aansluiting( ik had normaal 15 min om over te stappen). De trein richting kust wachtte niet hoor. En meerdere keren heb ik in Gent van spoor 1 tot spoor 11 moeten rennen (en ècht rennen) om de aansluiting naar de kust te halen. De trein missen betekende een uur wachten.Ik heb me toen ook afgevraagd wat het moest zijn als je niet zo goed te been bent en dat is niet op de trein alleen ,maar ook op de tram en bus.

  6. positief blijven denken : ruim op tijd voor de volgende…

  7. voor wie niet goed te been is is het idd lastig in zo’n situaties. Ik denk dat er al genoeg mensen hun trein voor hun neus hebben zien door rijden.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén