Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Trein Maastricht-Utrecht

Het is een zalige trein, die trein van Maastricht naar Utrecht tenminste als je kan zitten en als hij onderweg nergens met panne of verloren gelopen machinisten te maken krijgt.

Maar het is echt een trein die je het gevoel geeft op reis te zijn. Relax en genietend van een tas koffie die Snelle Jelle of één van de anderen rondbrengt. Echt wel een trein om van te genieten.

En Utrecht station … nu ja, in het begin leek het een hopeloos mierennest maar nu zijn Slow en mske er al aardig thuis en ondanks de langdurige werken daar vinden ze er hun weg.

Storend? In elk station roepen ze de vertrekkende treinen om. In elk station wordt dat nog eens herhaald. Maar in Utrecht gebeurt dat door een irritante stem die de omroep steeds begint met: “Dames en Heren” op zo een irritante toon. Misschien is die niet irritant. Het wordt maar irritant omdat Utrecht Centraal zo een groot station is en er dus om de minuut wel een trein vertrekt met daartussen telkens die stem die dus nooit zwijgt.

Misschien moet Slow het maar eens opnemen.

Previous

Verjaardag in google

Next

Kindjewiegen

3 Comments

  1. ‘Dámes.. én heren’ ik ken dat en dat is op elk station van Nederland toch hetzelfde zeker? Maar Utrecht is inderdaad een mierennest.. maar wél een leuk station met dat winkelcentrum er meteen aan vast.

  2. op mijn laatste treintrip in Nederland vond ik dat juist zo heel beleefd, dat Dames en Heren. Maar ja, ’t was dan ook wel een heel klein mini-stationnetje en ik hoorde het maar één keer

  3. Van een druk station gesproken ,dat is er zeker eentje. Dan is het ook niet verwonderlijk dat je telkens die stem hoort. Hetvoonaamste zal wel zijn dat je kunt verstaan wat ze achter die Dames en Heren aankondigt!! In veel station hoor je niet eens wàt ze vertellen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén