Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Goochem gegoochel

De CEO van bpost wil duurdere postzegels als je je post de volgende dag wil laten ontvangen en de postbode zou niet meer elke dag langskomen1. Dat zou de CEO doen op bpost te redden.

Hmm, als ik me goed herinner hebben ze dat trucske als eens toegepast.

Vroeger kleefden we postzegels die regelmatig van prijs veranderden. Na zo een prijsverhoging moest je naar de post om postzegels om het prijsverschil bij te passen.

De post was toen wel eens meerdere dagen onderweg en daarom besloot men de priorzegel in te voeren. Die was duurder maar een zending zou dan wel de volgende dag bij zijn bestemming aankomen – volgens het artikel zou dat in 2007 geweest zijn. Dat van die aflevering de volgende dag bleek toen ook al snel fout te lopen.

Na verloop van tijd verdwenen én gewone postzegel én priorzegel en kwam er de postzegel die geldig bleef, zelfs bij prijsverhoging.

Denkt de CEO niet dat dit nu juist in hun nadeel zou kunnen werken? Ondertussen komen hier al meerdere facturen per e-mail En dat precies omdat er in het verleden post gewoon verdween en omdat de post nog steeds meer dan een dag nodig heeft om hier te geraken.

1 Het Nieuwsblad

Previous

Gelukkig was het droog

Next

Wilde orchideeën

21 Comments

 1. Hier komt ook maar weinig meer via de post. Rekeningen krijgen we hoofdzakelijk digitaal ter betaling aangeboden. Zo ook de loonfiche. De brief werd ook vervangen door een mail.

  • Wij hebben nog steeds bijna dagelijks post, meestal niet zo erg belangrijk.

   Maar eigenlijk zouden die van de post niet beter verdienen dan dat we ze helemaal zouden vervangen door wat anders.

   Als het er doorkomt, zend ik ook geen kerstkaarten meer. Dat is hier nu de grootste kost aan postzegels. Doorheen het jaar verzenden wij zo goed als geen brieven.

   Wat ergerlijker is, is die rode brievenbus. Ik vind nu wel dat elk dorp, hoe klein het ook is, een rode brievenbus mag/moet hebben.

   • Ook hier steeds minder brievenbussen. Hier op 3,5 km!

    • Dan zouden ze wel die bussen bij de supermarkten mogen zetten.

     • Ja, dat doen ze dus wel, maar bijvoorbeeld in de kerstperiode kun je geen kaartjes posten. Dan plakken ze de gleuven hermetisch dicht. Als ze dat niet doen, dan hebben ze kans dat jongeren er vuurwerk in laten ontploffen. Die blazen de bussen gewoon op. Wat me brengt bij het feit dat ze beter dat vuurwerk totaal zouden verbieden ipv de brievenbussen dicht te plakken. Wat een wereld. Het ene probleem lossen ze op met een ander probleem.

      • Dat heb je hier dan weer minder.

       In het buurtwinkeltje over de berg was er vroeger (misschien nog, maar daar ben ik dus niet zeker van) een postpunt. Maar of je er post kwijt kon? Dat is zeer de vraag. Het ging meer om postzegels en -producten te verkopen, denk ik.

   • Hier bij ons is het toch echt aan het slabakken… het is ook niet veilig meer… de post zit vaak in de bus van de buren of omgekeerd. Of ik krijg post van mensen die 4 km verder wonen. Neen, dat vertrouw ik niet meer. Sommige brieven, zoals loonbrieven, vind ik toch heel privé.

    • Dat krijgen wij ook. Meestal van mensen hier wat verder, bijna steeds dezelfde.

     Maar ook al eens van Zoutleeuw. En dat was een pakske dat per post was verzonden.

     Wij krijgen zo één keer per jaar nog steeds post van de vorige eigenaars van het huis, al wonen wij hier nu al bijna 15 jaar. We sturen die telkens terug met de vermelding: “woont niet meer op dit adres”.

     Maar dat is niet echt de schuld van de post.

 2. Alleen voor pakjes vind ik post nuttig, maar er zijn ook al andere firma’s die de pakjes verzenden.
  Bpost is bezig zichzelf overbodig te maken.

  • Als ik al -met de nadruk op “als”- pakjes verzend, is het met bpost. Ik geef geld ook liever uit aan Belgen, maar dan moet de dienst wel goed zijn en niet met het haar getrokken, zoals nu.

 3. Nog steeds mogen we hier niet klagen behalve dat veel brievenbussen zijn weggehaald. Die er nog zijn en die bij de supers worden alleen met oudejaar dichtgeplakt, hooguit twee dagen,
  Em meestal is een brief niet langer onderweg dan een etmaal tenzij je hem ’s avonds in de bus doet, na de laatste lichting.
  Gauw afkloppen!
  Kerstpost sturen we al jaren niet meer, we krijgen ook weinig kaarten terug.

  • De ene die wij hebben stond oorspronkelijk naast het vroegere gemeentehuis, dat nu omgevormd werd tot appartementen.

   Ze haalden de bus weg maar er kwamen zoveel reacties op -ons buurdorpke is nog kleiner- omdat het echt wel een eind weg was om een brief te posten.

   Ze hebben dan terug een brievenbus geplaatst aan de kerk.

   • Het is lastig.
    Je zult het altijd zien: net als je niet lekker bent og weinig tijd hebt je iets te poaten.

    • Natuurlijk.

     Het is ook daarom dat ik ooit besloot dat ze hun aangetekende zendingen mochten terugzenden.

     Nu komt het natuurlijk niet meer voor, nu ik de zaak niet meer heb.

     Maar uiteindelijk gaan we allemaal nog meer andere oplossingen zoeken.

     Verjaardagskaarten schafte ik al af. Wij kregen enkel een smske. Nu sturen we ook enkel een smske.

     Maar met kerst en nieuwjaar zal ik er toch nog eens goed moeten over denken. Zoals je zegt, elk jaar krijgen we er minder om minder.

     Niet dat ik het daarom doe, maar het zal volgende keer wel in overweging genomen worden.

 4. Wij krijgen nog nauwelijks post in de brievenbus. We vergeten ze dan ook heel dikwijls te lichten. Ik zou het dan ook geen enkel probleem vinden om slechts één keer per week post te krijgen. Het zal eerder een probleem voor Bpost zijn als hun klandizie beetje bij beetje wegvalt.

  • We moeten meer betalen en ze gaan personeel ontslaan. Ofwel houden ze het personeel ofwel besparen ze er op en moeten we niet meer betalen.

   Ze zijn niet erg logisch.

   Bovendien wonen we in een doodlopende straat, komt de postbode aan onze kant er in gereden en moet hij quasi voor de deur stoppen om bij de overbuur de post in de brievenbus te deponeren.

   Dat is nog meer postlogica.

 5. zwijg stil zeg, dat belooft weer een spannende communicatieweek te worden .. :-s

 6. elsjeveth

  Tante Pos, ook in Nederland bol van goede ideeën die vervolgens niet werkbaar blijken te zijn.

 7. Meer en meer doe ik met het internet.

  Mijn brievenbus blijft daardoor leger en leger.

  Zonnige groet,

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: