Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Bpost en het zomeruur

Het viel me op, de week na de ingang van het zomeruur, dat de postbode vroeger was dan normaal. En eerst dacht ik dat we dat te danken hadden aan het zomeruur omdat ze misschien nog met te verwerken post zaten van voor de wisseling.

Maar dat klopt niet, want een beetje overdenken zegt me dat de verandering naar zomeruur zou inhouden dat ze een uur later zouden passeren.

Een wat rare bedenking zo bij het ochtendgloren en misschien zit er zelfs helemaal geen logica in.

Aangezien wij geen vaste postbode hebben, hebben wij misschien gewoon tijdelijk een rappe facteur.

Previous

Plaatselijk een rondje

Next

De meiklokjes

12 Comments

 1. De rappe facteur/vloog van deur naar deur/hij lette niet op zomer- of winteruren/zat alleen op de adressen te turen/want de post moest niet naar de buren.

  Mij is vroege of late post niet opgevallen. Maar hier wordt het nog maar vijf dagen per week bezorgd en misschien binnenkort vier. (Wat krijgen we eigenlijk nog per papieren post, afgezien van trouw- en rouwkaarten? O ja! Liefdesbrieven van de belastingdienst. 🙂 )

  • ms

   De “normale” post zou maar drie keer per week bezorgd worden, maar toch zien we de postauto hier alle dagen minimaal één keer passeren, soms wel drie keer. Maar dat kan dan ook voor pakjes zijn. Meestal op de middag en dan zien we die goed.

   Nu was die vorige week telkens iets na tienen hier en zoals je zegt, wat krijgen we nog behalve die rouwkaarten? Want de liefdesbrieven van de belastingsdienst komen bij ons ook digitaal.

   Heel in het begin dat we hier woonden was 10u de gewone tijd, maar toen hadden we nog een vaste postbode. Later vertelde men mij eens dat dit nu een opleidingsronde is. Waar of niet waar? Dat weet ik niet.

   pske van mske:
   Nu vraag ik me … zou ik nu geen bijvoegpagina over de tussen-s schrijven. 🤔

 2. Een rappe facteur, zoiets als een postduif? 😄
  Waaraan je het ook te danken hebt, het is weer eens wat anders.

  • ms

   Iets anders dan doorsnee? Iets dat afwijkt van het normale? Agatha Christie zou er zowaar onmiddellijk een mysterie in hebben gezien. En zij niet alleen. 😂

 3. Hier hebben we een vaste facteur, toch min of meer vast. Hoe ze hun ronde uitstippelen weet ik niet. De ene dag vroeg dan de volgende dag heel laat. Er zit geen logica in.

  • ms

   Wij vroeger ook, maar nu zijn het telkens andere mensen. Dat van die opleidingsronde zou dus wel eens kunnen kloppen.

 4. Als het zo door gaat krijgen wij in ons land de postbode nog maar een keer per week aan de deur. Bij de postdiensten wordt op normale post constant bezuinigd, gaat de tarieven voor verzending telkens omhoog. Straks kost een brief een tientje en een pakje de helft…

  • ms

   Het stoort me niet echt. Er komt toch haast geen post meer. Beter zo. Dat is een signaal minder voor inbrekers als we niet thuis zijn.

 5. Hij is van een haas gepoept.. of hoe zeggen ze dat nu ook alweer? 🤔

 6. elsjeveth

  Waarschijnlijk eentje met plezier in zijn werk…morgenstond heeft voldoende post in de wagen, of zoiets.
  Of de arme postbezorger is opgezadeld met een dubbele ronde en moet noodgedwongen vroeg op pad

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén