Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Wensen in Europa

Ik denk niet genoeg na als ik iets koop. Dat is weer eens klaar en duidelijk. Voor de tweede keer in elf jaar tijd heb ik kerstkaarten gekocht die niet in het keurslijf van Bpost passen. Jammer maar helaas kan me dat eigenlijk ook niet schelen. Mijn wensen stuur ik zoals ik vind dat ik ze moet sturen. Als Bpost daar een probleem mee heeft …

… zal Luc wel even gaan informeren hoeveel de verzending van die kaarten dan wel moet kosten. Hij wil namelijk het risico niet lopen dat ze niet op hun bestemming geraken. Er moeten twee zegels op de wensen die in België terecht moeten komen en drie op die naar Nederland.

Volgens de mensen van Bpost moeten we dat niet doen, die drie zegels op een kaartje naar Nederland want, nog steeds volgens Bpost, komen die dan niet aan. We moeten daar speciale zegels op kleven, internationale. Nochtans hebben wij alle voorgaande jaren gewone Belgische zegels gebruikt voor post naar Nederland.

Hoeveel Luc voor die postzegels betaald heeft weet ik niet. Mij gaat het nog altijd om de kerstwensen.

Ik wil zelfs de mensen van Bpost een prettig kerstfeest wensen … maar ook een beetje meer inzicht zodat ze ook het licht zouden zien en weten waarom steeds minder mensen geschreven kaartjes verzenden.

Previous

Rare opvatting

Next

De kerstboom

11 Comments

 1. bea

  Heb dat ooit ook eens meegemaakt (verleden jaar) dat ik kaartjes kocht die niet het juiste formaat hadden volgens B-post. Heb ze verstuurd, normaal gefrankeerd en ze zijn allemaal toegekomen zonder dat ik van iemand hoorde dat ze moesten bijbetalen (of ze durfden het niet zeggen). Met post voor het buitenland ga ik altijd naar het postkantoor, ook geen idee wat het kost, als de wensen maar toekomen

 2. ms

  Vorige keer is die voor mijn nichtje terug gekomen. Anders hadden we niet eens gemerkt dat de kaartjes geen standaardformaat hadden.

 3. Niet voldoende gefrankeerd, met een tegenadres op de achterkant, komt dat dan niet terug naar de afzender? En het is echt alleen hier in ons gezegend vaderland dat we van die standaardkaartjes moeten opsturen zonder extra kosten, nergens anders tegen gekomen met al onze buitenland ervaringen, wél overal héél mooie kaarten in alle formaten. Raar land, dat België.

 4. ms

  Wel ja, ze komen terug. Maar ik vind het dan eigenlijk te laat om ze nog eens te verzenden. Maar dat moet dan wel, anders denkt de bestemmeling dat hij/zij uitgesloten werd.

  Ik zou ze eventueel (moest ik niet voldoende postzegels hebben) nog zo durven verzenden, maar dat is buiten Luc gerekend. Hij zou zich echt verveeld voelen als iemand hem zou zeggen dat er een takszegel op die omslag gekleefd was.

 5. Kijk, met jou kan ik praten! Ik stoor me ook niet aan de instructies van de Post. Zo plak ik elke postzegel ondersteboven op een brief of kaart. Gewoon, omdat ik dat leuk vind. Heel soms plak ik ‘m zelfs in de linkerbovenhoek in plaats van in de rechter
  Regels zijn voor mensen zonder eigen mening!

 6. Gettie

  En zorg dat je zegels op zijn want na 4 januari zijn ze niet meer geldig, stomstomstom.

 7. ms

  Daar weet ik niets van. Als dat zo is mochten ze dat wel zeggen als Luc die postzegels ging kopen.

 8. bea

  Ik denk Gettie dat dit een misverstand is. Te hopen…..
  http://www.bpost.be/site/nl/business/send_post/franking/national.html

 9. ms

  Ik was daar ook al gaan kijken. Ik denk dat we morgen maar eens informeren bij Bpost zelf.

  Ergens heb ik wel een vermelding gezien “tot 4 januari 2015” maar dat ging over die speciale uitgave “14-18”.

  Het is zeker te hopen.

 10. Gettie

  Op mijn groene kerstpostzegels staat toch vermeld : van 15/12/2014 tot 04/01/2015. Nu weet ik niet of ze er mee bedoelen of ze alleen dan geldig zijn of dat de behandeling max. 3 dagen duurt. Hopelijk zijn ze langer geldig hé. Oei, heb ik een klein grote ongerustheid veroorzaakt?? Mijn excuses.

 11. ms

  Aaaah! Op de kerstpostzegels …

  Wij hebben de gewone gebruikt, die hebben wij hier altijd met rollekes in stock.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén