Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het gevogelte

Omwille van alle foto’s die ik ooit miste omdat ik het fototoestel niet bij de hand had, gaat dat eigenste fototoestel nu zelfs -op mijn schoot- mee naar de Colruyt.

Je weet nooit wat je onderweg tegenkomt, zeker niet als Luc besluit langs de Staakweg te rijden.

Of nog, als we beslissen ergens naartoe te rijden omdat ik daar een bepaald iets op foto wil vastleggen. Dat bepaald iets bleef wel stilzitten, -liggen en/of -staan.

Maar ineens was er weer ene.

En ja, de vorige keer zat er zo ene op een staak ergens vooraan in een fruitgaard en lag het fototoestel achter tussen Amke en Ella in en kwam er een achtervolger die haast in onze koffer zat en kon Luc niet stoppen en kon ik enkel inwendig ik zou niet weten wie of wat entwat verwensen omwille van de verkeerde omstandigheden.

Maar deze, die heb ik wel.

Je ziet ze hier wel meer, meestal hoog in de lucht en in volle vlucht kan je niet echt kenmerken herkennen. Ik vroeg me dus al lang af wat ik nu zag: een buizerd of een kiekendief.

Nu ik hem dan dichterbij kon fotograferen, was hij toch gemaskerd zeker! Nu ja, na wat zoeken op internet ga ik ervan uit dat het een Bruine Kiekendief is.

Previous

En niemand die het verkoopt

Next

Kwakers

10 Comments

 1. Goed dat je de camera bij je had?.
  Een prachtvogel, kun je hem ook vergroten?

  • ms

   Ja hoor. Kijk maar, ik heb hem vervangen.

   Ik had reeds een stuk van de achtergrond weggeknipt, maar meestal zet ik foto’s over naar minder pixels, dan nemen ze minder plaats in.

   Ik heb nu nog verder de achtergrond weggeknipt en heb hem niet verkleind.

   • Mooi zeg. Inderdaad geen buizerd.
    De kiekendief kende ik alleen van naam.

    • ms

     Je ziet ze hier wel meer, maar zoals gezegd, hoog in de lucht en dan die ene keer op die staak. Die zat nog dichter bij dan deze.

     Toen ben ik echt beginnen twijfelen of het wel een buizerd was omdat die dus meer op die blauwe uit Schotland leek dan op een buizerd.

 2. Ik had tot voor kort nog nooit gehoord van die vogel. Alleen in Het Eiland met vogelspotter Sammy en nu bij jou. 🙂

  • ms

   Ik dacht altijd dat het buizerds waren, tot ik in Schotland te maken kreeg (zonder foto) met de blauwe kiekendief en toen ging ik twijfelen aan die buizerd.

 3. Ik denk het ook.
  Ik zag deze ochtend een reiger zowat naast me zitten. Helaas geen fototoestel bij me. Mijn kat was ontsnapt en die moest eerst gevonden worden. Ondertussen is ze terecht. Stel je voor dat ze in de klauwen kwam van een kattendief.

 4. Geen idee wat voor vogel het is.
  Een mooie foto is het in ieder geval.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: