Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Auto’s tellen

We reden van hier naar ergens en zagen onderweg de pneumatische telslangen. Niet dat dat abnormaal is, je ziet ze wel meer, maar deze keer grinnikte ik omdat ik dacht aan iets van lang geleden.

Ergens in een nieuwe wijk waar nog maar één huis stond, lagen van die slangen. Wij, 10 à12 jaar zijnd, zouden die telling eens gaan verstoren, één van ons woonde namelijk in dat eenzame huis. We sprongen op de slangen. En er af.

Dat ging zo al een poosje door tot de chiroleidster zei dat er volgens haar die slangen niets telden omdat we maar op één plaats sprongen.

We begonnen met twee te springen, op autobreedte.

Pas nu ik die slangen terug zag bedacht ik dat een auto vier wielen heeft en dat per twee springen dan ook geen nut had gehad.

“Ik wil daar een foto van, voor op het blog” zei ik “straks in het naar huis rijden”.

Ik hield het fototoestel in aanslag en nét voor we aan die darmen kwamen, net toen het licht op groen sprong, besefte die Nederlandse vrachtwagen voor ons toch dat hij linksaf moest en ging zo manoeuvreren dat hij het hele beeld inpikte.

Het is enkele maanden geleden en dit stond al die tijd in concept “voor als we daar nog eens passeerden”. Ondertussen werd alles weer strenger, moeilijker en minder aangenaam om naartoe te gaan.

Ik weet zelfs niet of die darmen er nog liggen en zo ja, weet ik helemaal niet of we er binnenkort nog eens over rijden. Dit log zal het dus zonder foto moeten stellen.

Uitgelichte afbeelding:

  Pneuatische telslangen – Foto genomen op 25 januari en bijgevoegd.Previous

Op hunnen tijd tenachter

Next

Driekoningen

6 Comments

 1. Ha! Dat is grappig! Ik heb er ook wel eens aan gedacht om d.m.v. springen de telling naar mijn hand te zetten. Maar nooit gedaan. Ik heb eigenlijk geen idee hoe die dingen werken. Gaat het om twee of vier drukpunten, of telt-ie pas bij een zeker gewicht? Jammer van de foto!

  • ms

   Hoe ze werken weet ik ook niet. Ik vraag het me eigenlijk ook niet meer af. Maar toen die keer, dat was in de 60’er jaren, was het een vreemd iets op een betonnen baan in het midden van nergens.

   Ik denk dat het een samengaan is van de verschillende factoren die jij opnoemt. Anders kan het vervalst worden door iedere kleine springer die passeert.

   Die foto, of beter het gebrek er aan, heeft na het voorval wel meerdere dagen op mijn maag gelegen.

 2. Goed idee om de tellingen in de war te sturen.Echt iets om zin in te hebben. ☻☻
  Op Wegenwiki staat uitgebreide informatie voor wie dat weten wil.

  • ms

   Ik was daar al eens gaan kijken of er geen gebruiksklare foto te vinden was, maar ik denk dat zij mij dan zouden vinden … wegens negeren van copyright.

 3. Leuk geprobeerd om die telling in de war te brengen. Ik twijfel of het gelukt was.

  • ms

   We konden het maar proberen. Ik vroeg me af of we er geen miserie op ons dak mee zouden halen, zo een beetje Big Brother avant la lettre. 😂

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén