Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Den eletriek, ’t water en de gaas

Er werd op de deur geklopt. mske deed open. De man zag er wat verfrommeld en verfomfaaid uit, wat smoezelig. Hij had donkere randen rond en een duistere blik in zijn donkere ogen.  Hij kon zo uit een B-film gestapt zijn, waar hij de rol van schurk had vertolkt.

“Ik kom de meterstand van de electriciteit opnemen” zei hij. mske zette een stap opzij, “kom binnen” zei ze.

“Is het eigenlijk nog verantwoord zomaar vreemden in je huis binnen te laten” vroeg Slow zich af “met al wat je hoort en leest”.

En al heeft er vroeger niemand moeilijk gedaan over het jaarlijks bezoek van de meterstandmannen, toch heeft Slow een punt.

Gisteren lazen we dat deze aangeleerde goedgelovigheid Elza Van Raemdonck uit Vrasene het leven heeft gekost en kunnen we ons werkelijk afvragen of het wel zo evident is aan te nemen dat de mannen te goeder trouw zijn, die mannen wel natuurlijk, maar … zijn ze wel wie ze zeggen?

Previous

Nog een raar geluid

Next

Het vreed accident

6 Comments

 1. Goeiendag..Ik ben den Alfabetische LetterOpnemer.. ik kom uw letterkes opmeten.. waar staat den meter..? Mercikes..

 2. ms

  Kunde gij u legitimeren ? Anders wordt er hier nikske letterkes opgemeten.

  Zeker niet dat we weten dat jij altijd in letterkestekort zit!

 3. hier in de vloanders,is het nu een firma die dat komt opnemen,ze hebben een opvallend uniform,en moeten hun legitimatiekaartje(oef..tis eruit) altijd zichtbaar opgespeld hebben,en ze hebben nu ook zo’n speciaal toestelleke mee,dus alle mannen of vrouwen zonder badge komen er bij niet in…

 4. Guusje woont in mijn streek en het is juist wat ze vertelt . Die mannen hebben hun toestelletje goed zichtbaar in de hand!Maar eigenlijk is het waar wat je zegt,we doen veel te gemakkelijk onze voordeur open en zeggen veel te gemakkelijk “kom maar binnen”!

 5. ms

  Dat is nog geen garantie! Als je ’t artikel leest, zie je dat hij alles had gebruikt van zijn vader die bij de watermaatschappij werkte.

  Die mensen verplichten alles op het werk te laten en daar hun uniform aan te trekken?

  ’t Is ver gekomen.

 6. ms

  Onlangs nog zoiets gelezen over iemand die zich voordeed als een opnemer van de elektriciteit. Meestal waren de slachtoffers oudere vrouwen. Jammer genoeg heb ik de url ervan niet genoteerd maar het internet staat er vol van, kies maar:

  Hier of hier of hier of neus zelf maar eens rond op internet.

  Volgend jaar neem ik de kaartjes aan en zeg dat ik het zal opsturen en als ze zeggen dat dat niet kan, antwoord ik dat ik in dat geval niet thuis ben.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: