Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het lof der zotheid

De laatste tijd kan de zotheid al niet meer op, als je nu ziet wat wij zien en leest wat wij lezen. Amai ni! 

Eerst dicht bij huis, meer bepaald ons huis, zijn er van die, die als ze sneeuw zien peizen dat ze goed rijden als ze veel gaas geven. En vroem vroem vroem en ze staan te slibberen en te schuiven.

De eerste was vorige vrijdag.  mske hoorde de luidruchtige vroem al nog voor de blauwe poort open was. Volle gas, de auto brulde maar vertikte één stap verder die berg naast het huis op te rijden.  De bestuurster keek met grote bedelende hondenogen naar Slow. mske zei: “je gaat niet duwen hoor!”  Waarop Slow wist te vertellen dat hij niet zot was, zo op die gladdigheid gaan staan duwen en dan op zijn gezicht gaan en hij deed teken dat ze rond het blok kon rijden ook.

De andere was gisterenmorgen.  De straat voor onze deur namelijk. Die straat ligt al enkele dagen verscholen onder een massa sneeuw want die is ’t ruimen niet waard blijkbaar. Ons niet gelaten. Tot nu toe heeft hier niemand problemen gehad. Dit jaar hebben Slow en mske natuurlijk de skramoejle gespaard en telkens na het vegen gooit Slow die op het voetpad.

En toen in de ochtend, ineens een oorverdovend gevroem hier voor de deur. mske keek door ’t venster. Zeker vijf minuten draaide de auto als een dolle stier uit het wilde westen. Hij ploegde de ganse driehoek voor het huis om. Slow tilde het gordijn op. Dat was om goed te laten zien dat we ’t gezien hadden, zei hij. mske supporterde: “meer gaas! Nog meer gaas geven”.

De chauffeur gaf het op, schoof achteruit en reed de andere straat in. Vijf minuten later stond die hier terug met over zijn toeren draaiende motor maar deze keer achteruit.  Hij bleef het proberen tot de sneeuw verijsd was en blinkender blonk dan de spiegel in een spiegelpaleis. Uiteindelijk is hij afgedropen.

Waarom mske niet wil dat Slow gaat duwen? En waarom hier skramoejle staat die ze niet gebruiken om die van ’s morgens te helpen? Simpel, het zijn zulke zotten die sneeuw gevaarlijk maken.

Wat zouden die doen als ze in Finland of de Spaanse Pyreneeën zouden moeten rijden? Daar wordt helemaal niet geruimd en daar rijden ze ook rond.

Alhoewel … Daar is een zottin die de zon claimt en zich daardoor bepaalde rechten gaat toeëigenen. 

Er zijn er natuurlijk meer die dat doen, maar dat is dan niet zo uitgesproken.

Previous

Witse! Anders bekeken

Next

Het vernieuwd station van Luik-Guillemins

18 Comments

 1. dju toch, ik dacht hier de oplossing gevonden te hebben om niet moeten sneeuwruimen maar ik heb geen skramoelje en ook geen zaat (en de sneeuw blijft hier mooi liggen, heb ook geen voetpad)

 2. ms

  Ik vind het eigenlijk zunne om al die mooie sneeuw weg te moeten vegen en zeker dat hier praktisch nooit iemand te voet voorbijkomt.

  Wij doen het dus voor onze facteur of voor één of andere die verloren gelopen zou kunnen zijn of lakens komt verkopen die wij niet moeten hebben en die dan uitgerekend op onze stoep zouden komen liggen uitglijden.

 3. Ja..ik kan er dus ook niks van, van rijden in de sneeuw…maar daar kan die sneeuw niks aan doen hè..hehe ik kan ook niet rijden in de bergen op van die slingerpaadjes..hopeloos ben ik daarin…altijd de verkeerde versnelling!
  Dus ik láát het liever..alleen als ik er écht niet onderuit kan. Het moet immers niet gekker worden nog, het is al zot genoeg in de wereld!

  • ms

   Neen hoor, die sneeuw blijft liggen en die is net zo gezapig als een koe, tot je met een stok op haar billen gaat kloppen om er vitesse in te zetten, dan kan je ook een tjok krijgen.

 4. max

  Het is wel makkelijker om te parkeren nu als je de handrem gebruikt en voorwiel aandrijving hebt

 5. ms

  En ja, het blijft al gelijk waar je stopt, niemand ziet dat je fout geparkeerd staat, behalve natuurlijk als je een halve gevel geramd hebt.

 6. Hum,’kweet niet se … veel gas niet gegeven maar Zondagavond kreeg de auto zijn achterste dikwijls van die gladde schuifkuren. Brrrr Was toen niet bepaald mijn dikste vriend …

 7. ms

  Tja, hier voor onze deur rijden zowel het camionetje van de post, de vrachtwagens van het bietenvervoer en alle uitwerkende medestraatbewoners zonder problemen naar boven en naar beneden.

  Als er dan ene met een hoed op en met een dikke Audi onder zijn gat niet voorbij onze voordeur geraakt, aan wat ligt het dan ? Aan die hoed ? Of aan zijn manier van rijden ?

 8. Aan die Audi!!!! woehahahahahahaaaa!

 9. mijn voetpad is te lang om de sneeuw te ruimen en de bovenbuur doet het paadje voor de deur tot aan de brievenbus…en euh..ik blijf binnen,haha

 10. Hahaha…dat is audiscriminatie ja…maar onderzoek heeft toevallig wél uitgewezen dat BMW- en Audi-rijders de asociaalste rijders zijn in het verkeer…écht waar…dat is niet alleen maar het gevoel dat ik zelf (al) had..! whahahahaha!

 11. ze vroemen daar nogal zeg
  hier rijden ze heel zacht de straat door
  nu ja, reden, want de sneeuw is weg

  leuk zoals jij vertelt
  zit hier steeds met een glimlach

 12. Toen ik gisteren met mijn zoon in de tuin ging wandelen, heb ik mij ook verschillende keren vast gereden in de dikke laag (ijs)sneeuw. Maar gelukkig heeft zoonlief me telkenmale terug op dreef geholpen

  Ik wens jullie een leuke aanloop naar Zalige Kerst toe!

  Groetjes

  Rudi

 13. ms

  @ Fotorantje : dat is eigenlijk wel de bedoeling. Dat we eens kunnen lachen in ’t leven en niet elke vliegescheet die we tegen komen gaan uitvergroten tot onoverkomelijke obstakels.

  @ Rudy : je had toch geen hoed op ?

 14. Gelukkig wonen er geen autogekken in onze straat want dan zou het voortdurend boenk geweest zijn. Het was hier zo spiegelglad.Ik durfde niet eens de auto uithalen. Gelukkig hadden we vlak voor al die sneeuw massa’s boodschappen gedaan( kerstfeest bij ons was zondag)en nu kunnen we gerust een maand overleven met onze voorraad in de voorraadkast,frigo en diepvries.
  Maar nu het een ietsje dooide hebben buurtje en ik samen ons voetpad en het pad naar het huis vrijgemaakt.Samen ging het nog eens zo vlug.En onze facteur kan nu met een gerust hart op het voetpad lopen of met zijn brommertje rijden.Ik herinner me dat we héél lang geleden ook eens zo’n winter hadden en toen strooiden we allemaal zand op de weg ,dat hielp en het is minder belastend dan dat zout.Ja in die tijd waren er hier nog veel bouwwerven en dat emmertje zand miste die aannemer beslist niet.’t mag wel niet maar het was voor ene goed doel ,hihi!

 15. ms

  Die twee die wonen hier ook niet hoor.

  En ik heb nooit zout gebruikt. Wat niet weggevaagd geraakt of waar al iemand doorgelopen heeft wordt weggeschupt.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén