Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De vogels

Toen ik het had over het gevogelte dat aan de dis kwam aanschuiven, bedacht ik dat het wel mooi was dat ik twee jaar geleden al een reportage maakte over de houtduiven en nu dit jaar over de familie Vreet -aka de meeskes- maar dat ik nog geen kwikstaart of vink had kunnen fotograferen.

De kwikstaart zien we ondertussen niet meer.

Maar laatst had Luc het over “de vogel” en hij vroeg zich af wat het was. Tot die dag dat ik hier in huis rondliep, gewapend met mijn fototoestel en hij ineens zei: “Dàt is die vogel!” Ik draaide me om, zag hem, zette scherp en drukte af. Net op tijd. De vogel vloog weg.

Nu zet ik hier geen naam bij, het verleden heeft me geleerd dat dat nogal dom kan zijn. Ooit had ik ook al eens een foto op het blog gezet, waarop enkele jaren later ineens een kerel kwam ruziën dat ik er niets van kende. Ik heb uiteindelijk het logje beveiligd omwille van de rustwil.

Voor mijn part ziet ieder er in, wat hij of zij er wil in zien.

En dan hadden we nog die verduvelde vink. Dat beest ploft neer als een vallend blad dat werd verzwaard met een blok beton. Maar zien doe je hem niet want hij stopt zich achter de losliggende kasseien. Natuurlijk verstopt die zich niet. Die gaat daar de zaadjes oppeuzelen die de uitgelaten bende van de familie vreetzakskes zomaar kwistig overboord gooit.

Gisteren zag ik hem, de lorejas en ik dacht: “Ik stuif naar boven” waarbij men dat “stuiven” met een korreltje zout mag nemen -met meer dan één mag ook- en ik fotografeerde door het venster. Tot hij zich achter de kasseikes zette zodat ik het toestel nòg schuiner moest houden, het beeld flou werd, ik het venster dan maar opende, waarop hij natuurlijk het -vliegende- hazenpad koos.

Maar hebben is hebben en delen is de kunst.

(Lees verder onder de foto’s)

De moraal van dit verhaal? Zorg er altijd voor dat je ruiten proper zijn.

Previous

De neus wil ook wel wat

Next

Eén minder goede ervaring

10 Comments

 1. Eindelijk weer eens een vink gezien, een mannetje als ik het goed heb. Hij staat er mooi op, net de ramen gelapt? 😉
  Die andere vogel herken ik niet, hoe groot is hij?

  • ms

   Die vink komt ook minstens één keer per dag, maar meestal zien we hem niet landen maar zien we hem wat heen en weer huppen en heb ik de tijd/kans niet om een foto te nemen.

   De andere vogel? De grootte van een merel.

   pske van mske: Eigenlijk zou ik die oude post ook weer kunnen ontveiligen. Er zijn nu genoeg mogelijkheden om ruziezoekende commentatoren te weren. Efkes overwegen.

 2. Ik weet ook te weinig over vogels om ze een naam te geven.
  Dit laat ik aan je andere bezoekers over.
  Wel mooie foto’s.

  • ms

   Ik ben relatief zeker over wat het is, maar om discussies te mijden ga ik dat maar voor mij houden.

 3. Prachtige foto’s!

  Vogelvriendelijke groet,

 4. elsje

  Zeg dat is me wat. Gisteren gezeten in de tuin, plofte er constant iets gevleugeld door en in de struiken. Ik als geheel niet deskundige riep: een agressieve mus in het gebladerte. Nu ik je foto’s zie (mooie overigens) blijkt het om een vink te gaan.
  De moraal propere vensters neem ik me ter harte 🙂 zal Chris opdracht geven dat vandaag nog te verzorgen

 5. elsje

  Zeg dat is me wat. Gisteren gezeten in de tuin, plofte er constant iets gevleugeld door en in de struiken. Ik als geheel niet deskundige riep: een agressieve mus in het gebladerte. Nu ik je foto’s zie (mooie overigens) blijkt het om een vink te gaan.
  De moraal propere vensters neem ik me ter harte 🙂 zal Chris opdracht geven dat vandaag nog te verzorgen

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: