Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het kleine ergernisje

Net toen mske aan een dossier voor Mr. Van Schoonhuyzen wou beginnen, dossier dat gedicteerd werd en dus te beluisteren was, dumpten de mannen op luidruchtige wijze hun nadars met het kenteken “werken” er op. De ganse voormiddag gromden de graafmachines, flipflapten de achterflappen van de vrachtwagens, kletterden de materialen tegen de grond en brulden de mannen boven het geluid van hun werkgerei.

Op de middag stopten ze, ook die mensen moeten eten. Net op dat ogenblik kwam de stratenkuiser hier voorbij of de puttekeszuiger. Eerst de straat op, dan de straat af.

Net toen die ook weer verdween hoorde mske toch werflawaai op de achtergrond van het cassetteke.

Feit is dat, als je een ganse dag in het lawaai zit, je daar wel aan gewend geraakt maar je krijgt daar zo een meurrege kop van.

Nog een feit is, dat ééns mske met die meurrege kop zat en besloot dan maar wat aan het huishouden te gaan doen, ze die mannen door het venster boven letterlijk en figuurlijk hun schup zag afkuisen en ’t was nog maar iets na drie.

Ook nog een feit is dat Slow dit voorspeld had. Toen ze met de gasleidingen aankwamen had hij gezegd dat ze nog wel verder zouden komen doen aangezien ze nog niet alle straten van het dorpke hadden opengegooid.

Dat hebben ze nog niet, ze zijn nog altijd niet aan onze deur voorbij gekomen   Bovendien zijn ze er vandaag niet.  Ze zullen het weer in stukken en brokken doen zeker, zodat het lekker lang duurt, want hun laatste put ligt nog open en in de straat die we van hier wel kunnen zien maar niet inkijken, bevindt alles zich nog in werfstatus.

Previous

License to kill

Next

The eagle has landed

6 Comments

 1. draait gij nog cassetekes.. ? da vindt ik nu eens leuk.. ge komt da bijna niemeer tegen.. toeval wil dat ik mij, als ventje nie tegenpruttelt, ne platenspeler ga kopen.. ik wil da al zo lang.. moet ik alleen nog platen kopen, want mijn cdkes zullen daar wel nie op werken denk ik.. Allez.. ik laat u doen.. anders krijgt ge van mij mss nog ne meurrege kop.. (doet me denken aan mijn grootmoeder.. ik zen zo meurreg als iet..) allez.. nu ben ik echt weg.. groetjes..

 2. ja straatwerken mogen niet te rap gaan hé,anders moeten ze te rap herbeginnen.

 3. ms

  @ Bart : Dat zijn dictafooncassettekes van Mr. Van Schoonhuyzen. Geen muziek ! Mijne kop zou nog doefer worden moest ik bij al die heibel nog muziek opzetten ook.

  @ magda : Dat ze dan zouden voortdoen, maar neen, openleggen en dan wegblijven.

 4. onbegrijpelijke

  Hey,
  Zwijg me van straatlawaai. Hier is zo een onozelaar die acht uur doet over het gras maaien. Dat motorke zou ik graag saboteren. Meneer zelf heeft een koptelefoon op zenne. Voor de rest is dat hier ene siréne na de andere, is mijn buurman al drie jaar met tussenpozen aan t boren en schuren. Geen minuut rust dus hier. Zelfs zondags staat de klokketoren van de kerk naast men slaapkamer te jengelen. Om zot van te worden hé

  onbegrijpelijke

 5. olive

  wij wonen momenteel midden in een bouwput… horen en zien vergaat je af en toe
  over 3 maanden moet het klaar zijn, ik kijk er nu al naar uit

  http://de-staat-van-de-straat.skynetblogs.be/

 6. Han

  Maar we hebben wel een nieuwe gasleiding!

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: