Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Uit de naad

Ik liep bij Zoneke, want ja daar waren we weer, over de overloop en de weegschaal stak mijn ogen uit.

Alhoewel ik mezelf had beloofd dat ik me pas zou wegen als mijn broeken afvielen -want ik had wel gemerkt dat ik aangekomen was en ik had al wel gezegd dat we te veel stil zaten- ging ik erop staan.

Ik schrok en snapte niet dat ik nog niet uit de naad van mijn kleren kwam gepuild, maar die passen nog altijd al moet ik zeggen dat ik nogal graag relatief losse kleren draag.

Waarom ik mezelf had beloofd om me niet meer te wegen tot ik zeker was dat er af was? Dat is simpel. Het werkt demotiverend als je -zoals nu- tot de conclusie komt dat alles averechts uitdraait.

Verder is ook onze weegschaal kapot en heb ik enkel nog de kleine reisweegschaal die ik me indertijd kocht toen ik nog dagelijks de controle deed, wat me toen wel werd afgeraden.

Hoog tijd dus om me uit de naad te werken. Drie maal per week een half uurke fietsen is niet voldoende. Er moet weer meer gewandeld worden en mogelijk gaan we weer zwemmen en ook mogelijk doe ik, enkele keren per dag, het traject naar onze zolder als bijkomende klimoefening.

Minder eten is geen optie. Ik heb nu eens de kcal geteld en ik kom -op normale dagen- zelfs niet aan het aangeraden minimum van 1.500 kcal per dag.


Rond en gezond

Previous

Film gevonden

Next

Menu

14 Comments

 1. Het heeft allemaal met aanleg te maken. De ene wordt zwaarder de andere niet.
  Toch succes gewenst met het afvallen.

 2. En de leeftijd… de verbranding gaat gewoon trager. Zeker bij vrouwen rond en na de menopauze. Niet dat het mij aangaat in welk pauze je wel of niet zit.

 3. Lopen en zwemmen zijn de beste manieren. En squash, daarvan word je al moe als je alleen nog maar kijkt☻
  Misschien is het niet nodig zolang je kleren nog passen en je je goed voelt.

  • ms

   Wij gingen 2x per week zwemmen. Dat mocht niet meer -van de dokter- omdat we iets in ons schouder hadden. Zwemmen blijkt er uiteindelijk goed aan te doen, maar om maar weer eens van 0 terug op te bouwen … je moet jezelf altijd maar motiveren.

   Lopen is afgeraden -door de dokter- omwille van mijn knie en wandelen enkel en alleen plat en op vlakke wegen en liefst van al gewoon af wachten of de knie geneest. Aan dat laatste veeg ik wel mijn voeten. En lopen? Ik wou er net terug mee beginnen.

   Squashen deed ik nog nooit.

   Het is wel nodig, denk ik, ik ben wat buiten adem als ik de trap oploop naar de zolder. Dat heb ik natuurlijk niet als ik dat op een rustig tempo doe, maar ik wil die zoldertrap kunnen oplópen.

 4. Ik weeg me ook niet. Om dezelfde reden. ?

  • ms

   Achteraf gezien was dat een verkeerde beslissing. Het komt er zo zachtekes bij geslopen dat het niet merkbaar is.

   Misschien daarmee dat mijn binnenhuisveloke zo af en toe eens kreunt.

   ?

 5. elsje

  Sinds onze Dexter er niet meer is, schiet de dagelijkse hondenwandeling er bij in. Dat is eigenlijk heel jammer, maar ja om ’s morgens voor en ’s avonds na het werk nu in mijn eentje te gaan wandelen ook zoiets.
  Dan maar trappen lopen ipv de lift nemen op t werk. En een dagelijkse wandeling van en naar Centraal Station en kantoor.
  Maar als ze blijven trakteren iedere dag schiet dat ook niet op.
  Het is me wat die stomme lijn…

  • ms

   Men zegt soms van iemand dat die bij komt van naar een glas water te kijken. Ik denk dat ze mij toen in gedachten hadden.

   Ik noteer nu het aantal kcal per dag. Ik kom meestal zelfs niet 1.200, wat ze, als je ze al moet geloven, veel te weinig is. Liften mijden wij ook meestal wel (niet als we naar het 10de moeten natuurlijk), maar we krijgen niet meer met liften te maken.

   We zijn eigenlijk te lui om wat dan ook te doen en het gewone huishouden? Dat Luc voor het grootste deel voor zijn rekening neemt. Ik stà er nu op dat ik de was ga ophangen. Dat is op de zolder. Maar de was van 2?

   De beste optie is dat binnenhuisveloke.

 6. Jasmien

  Succes met het afvallen, en anders koop je gewoon je kleding een maatje groter, dan heb je geen weegschaal nodig!

  • ms

   Neen hoor! Ik loop nu al maanden te zeggen dat ik niks nieuw koop zolang ik niet terug in mijn oude kleren kan.

   En deze keer is het menens.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: