Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een andere spiegel

Het was erg gesteld met mijn zelfbeeld: de dokter die me pijnstillers voorschreef voor mijn schouders en een beetje lachte toen ik zei dat ik ervan zou bijkomen, maar daarna, toen ze er inderdaad bij kwamen, ging vertellen dat ik beter wat zou vermageren -ik moet dringend op zoek naar een andere dokter- en alle problemen afdeed als zaten ze tussen mijn oren.

De aanslepende problemen bij de evenementen waren ook niet van die aard om me er goed bij te voelen.

Ik ga niet zeggen dat ik me liet gaan, dat niet, maar ik beloofde mezelf dat ik geen nieuwe kleren zou kopen zolang die aangekomen kilo’s er niet terug vanaf waren.

En wij maar wandelen en ik maar opletten wat ik at en niets ging eraf, ik vrees zelfs integendeel.

Tot Luc op een dag, niet zo heel lang geleden, een knop aanklikte en alles ineens in een stroomversnelling kwam. Ik vermagerde niet, dat zou dan een wonder kunnen heten hebben. Maar er gebeurden andere dingen en dat ging ineens invloed hebben daar ergens tussen mijn oren.

Ondertussen hebben we toch al een paar stukken aan onze garde-robe toegevoegd -jawel, hij ook- en hebben we al enkele uitstappen gedaan waarbij we ons ineens beter voelden dan het wat suffe, saaie dat we altijd uitstraalden.

En nu hebben we onszelf beloofd dat we iets nieuw gaan kopen als we er zin in hebben of als we iets zien dat ons wat lijkt.

Previous

Het savoir-vivre van de lomperik

Next

Verdachte personages

9 Comments

 1. Een mooi voornemen! Afvallen is moeilijk… mij lukte het na het bannen van suiker en zetmeel. Het is wel lastig. Ik eet al een jaar geen koek of snoep. Ook geen gewoon brood. Als ik dat nu weleens doe, zoals gisteren op een etentje, word ik wakker van de buikpijn. Verdraag geen gluten meer. Ik viel 8 kilo af. Net wat ik wou. Na de overgang kwam er namelijk 14 kg bij.

  • ms

   Het is nu voor de derde keer op rij dat ze me dat lappen. Ik kom op het gewenste gewicht en dan gaan ze dingen inspuiten of pijnstillers voorschrijven. En telkens is het weer wachten tot het middel uitgewerkt is en weer de koerazje vinden om te herbeginnen.

   • Ja, ik begrijp het. Soms neem ik weleens een ontstekingsremmers als ik last heb van een ontsteking her of der. En altijd ben ik binnen de drie dagen 2 kg aangekomen. Vervelende pillen zijn dat.

 2. Ik leef met je mee, weet hoe het is.
  Stoppen met roken tegelijk met de overgang…. er kwam bjjna eens zoveel bij.
  Het is er nooit meer afgegaan.

  • ms

   Het ging er dus wel af, na x-aantal jaar. En dan kreeg ik commentaar dat ik te mager was. Maar goed dat ik me voelde.

   Ondertussen kan ik dus wéér herbeginnen, zoals gezegd.

 3. Hetzelfde probleem hier. Ik zou ook liever terug slanker zijn, maar ik kan het echt niet meer opbrengen om op alles te letten. Daarvoor is het leven te kort. Ik gebruik al meer dan twee jaar geen suiker meer en let erg op met vetten (want ik heb diabetes en te hoge cholesterol), maar afvallen? Geen gram.

 4. elsjeveth

  No worry’s een goede vriend zegt: van een goede vrouw heb je nooit een onsje teveel.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén