Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Autostrade : speelplaats voor idioten

Je gaat ergens naar toe, dat 80km van je deur ligt. Om zeker op tijd te zijn, vertrek je twee uur op voorhand. Een goed uur rijden, nog wat zoeken, nog een plaspauze ingecalculeerd.

Alles gaat vlot tot 5km van je bestemming. Daar krijg je dit:

13/01 Verkeersellende door bizar ongeval op E19 richting Antwerpen
Twee ongevallen op de autosnelweg E19, eentje in Rumst en eentje in Mechelen-Noord, hebben zaterdagochtend in de richting van Antwerpen voor heel wat verkeersellende gezorgd.

Verschillende rijstroken waren op beide plaatsen volledig dicht. Op haar hoogtepunt reikte er een file van Rumst tot Mechelen-Zuid, zowat 12 kilometer, aldus de verkeerspolitie van Antwerpen.

Het eerste ongeval werd omstreeks 07.00 uur veroorzaakt door twee vrachtwagens en was op zijn minst ongezien te noemen. Een trekker-oplegger duwde een andere defecte trekker voort. Ter hoogte van Rumst gingen beide voertuigen door de middenvangrail.

Omdat het manoeuvre niet toegestaan is, werd het rijbewijs van de twee Belgische chauffeurs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Om beide vrachtwagens te kunnen takelen werden twee rijstroken afgesloten.

Bij het ongeval vielen geen gewonden, maar omdat één van de vrachtwagens vastzat in de vangrail van de snelweg, moest de brandweer stukken wegbranden. Een tijdrovende operatie, waardoor het verkeer achter het ongeval aangroeide.

Omstreeks 10.30 uur reed bovendien een personenwagen tegen hoge snelheid in op de staart van de file, ter hoogte van Mechelen-Noord. De wagen ramde achteraan een andere personenwagen die op zijn beurt op een vrachtwagen inreed. Eén persoon raakte lichtgewond.

Alle rijstroken werden afgesloten waardoor het verkeer enkel nog over de pechstrook kon passeren. De politie verwacht dat de takelwerkzaamheden en dus ook files rond de middag opgelost zouden zijn.

Drie kwartiers hebben ze daar zo goed als stil gestaan, om net op tijd te komen. Wat verder dan het ongeval stonden ze met een flitser. Slow vloekte en zei dat ze die bergen asfalt daar wel met dat doel zullen gelegd hebben. Flauwe plezante venten in elk geval. Nu ja, vermoedelijk is er niks aan het handje, de auto was nog aan het optrekken. Maar ze zouden beter alle boetes die voortkomen uit die flitser eens aan die truckers voorleggen. Er zijn namelijk afspraken die je niet kan verzetten.

Bij het terug rijden keken ze uit of de vrachtwagen al weg getakeld was maar toen zagen ze de file en mske zei: “tussen hier en daar moet er nog iets zijn”. “Er steekt een auto onder een vrachtwagen” zei Slow.

Een mens zou schrik krijgen om de baan op te gaan.

Previous

Geluk bij een ongeluk

Next

Hij mocht het niet missen al mocht hij niet

1 Comment

 1. 29-01-2007, 11:57:27
  Hallo
  Wij hebben even uw gezellige blog bezocht..en tot een volgende keer !

  Groetjes en nog een fijne dag.
  http://detorrevanoostende.skynetblogs.be
  Jeroen

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: