Enige dagen terug begon outlook te vertellen dat hij de bestanden kon comprimeren. En mske zei: “laat maar zitten” want wat mske niet kent, daar begint ze niet aan. Slow zocht het op en vond een enkele forums waar men vertelde dat men dan alles kwijt was.

Dus besloot mske vandaag grote kuis te houden. Oudere mails nazien, wat niet meer nodig was weggooien, de andere archiveren. En vermits al onze mails in outlook binnenkomen, waren dat er een hele hoop.

Tegen half vier zo ongeveer was alles klaar, behalve het mapke van de dikke klant. Die mails wil mske wel weggooien, maar nu nog niet. Maar ze zag er wat tegen op om zoveel mails te gaan archiveren. Ook de meest recente klantenmails laat ze gewoon in outlook staan. Ze denkt dat die nu toch wel een flink pakske minder belast is. Niks van! Die wil nog steeds comprimeren.

Slow duikt wer het internet in en komt met de melding dat je alles kwijt bent wat op je dbx staat. Verwijderde mails dus … mske slikte efkes, al dat werk omdat ze anders verwijderde mails ging kwijt zijn. Verwijderen is toch in de vuilbak gooien? Dus is comprimeren de vuilkar en dat mocht. ZeŸhet even uit op een klein mapke en effectief, zonder gevolgen. Uiteindelijk heeft ze outlook zijn zin maar gegeven en laten comprimeren.

Voordeel? De mailbox is opgekuist en overzichtelijk. Eigenlijk zouden we zo eens een dagske moeten uittrekken voor onze favorieten ook.