Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het paard van Christus

Er zijn van die momenten dat ik mezelf door mekaar zou kunnen rammelen. Achteraf weet ik dan helemaal niet waarom ik zo stom was. Maar feit is, ik doe soms dingen die dommer zijn dan het paard van Christus en dat was nen ezel. Dit laatste was een uitdrukking waarmee mijn moeder mij mee om de oren sloeg in een tijd dat ik vond dat dat onrechtvaardig was.

Maar nu … werkelijk …

Eerst was er de geschiedenis met de gilles. Ik wil helemaal geen foto’s meer die ik niet zelf nam of waar ik geen toelating voor kreeg op het blog, dus gooide ik ook de foto van de Gilles van Binche er af. Misschien gingen we wel eens naar Binche of misschien kwam er geen foto.

Maar toen waren we in een kringwinkel -een kringwinkel levert soms ook gepaste foto’s op- en er stond een postuurke van een gilles. Of hij van Binche was of van elders … ik weet het niet. Amke en Ella waren er bij en die waren al bij de boeken te vinden. Ik zou de foto achteraf wel nemen.

Ge voelt het al komen zeker? We kwamen thuis zonder foto van dat postuurke. Ik was dat rats vergeten.

Wie denkt dat ik daarmee geleerd was, denkt maar snel wat anders.

We stonden in een andere kringwinkel en we bekeken de DVD’s, we zijn nog altijd op zoek naar enkele. Ik zag Ladyhawke, haalde hem uit het rek, maar -waarom deed ik dat toch?- stak hem terug.

Twee dagen later vertelde Zoneke dat hij ooit Ladyhawke zo goed had gevonden en Amke zei dat ze die wel zou willen zien en ik had die in mijn pollen gehad! Zut! Zut! Zut!

We togen terug naar die eigenste kringwinkel. Natuurlijk was die daar niet meer. We hebben dan maar een toerke kringwinkels gedaan, maar noppes. Er zal niets anders opzitten dan die te bestellen bij de komende bollen, denk ik, aan een prijs die of 4 keer of 8 keer zoveel bedraagt.

Het voordeel van onze zoektocht? We hebben deze hier gevonden. Nu moeten we die nog bekijken, maar het lijkt wel of we licht beschroomd zijn om dat te doen. Stel dat die tegenvalt.

Previous

De oranje bol

Next

Nota voor updaters

12 Comments

 1. Als dat je grootste stommiteiten zijn, valt het nog wel mee, vind ik. ? Bij mij zaten de aardappelen gisteren in de diepvries …

  • ms

   Dat is hetzelfde, maar dan anders. Daarvoor zou ik mezelf ook wel voor het hoofd slaan.

   ?

   Koud aan de tanden zeker?

   ?

 2. Joh, we doen allemaal wel eens stomme dingen. Meestal komt het weer goed.
  Het paard en de ezel was ook een gezegde van wijlen schoonmoeder, ik dacht dat het een grap was. ☻

  • ms

   Een goei grap was het zeker niet. Na een paar keer raakt dat afgezaagd.

   In dit geval is echter bewezen dat ik geen ezel ben, want een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen. Ik dus blijkbaar wel.

   Het zal inderdaad iedereen wel overkomen, maar om bij de gezegdes te blijven: “Het is niet omdat iedereen in de beek springt, dat ik dat ook moet doen”.

   ?

 3. Ik versta dat, zulke dingen overkomen mij ook…

  • ms

   Maak jij dan ook ruzie met jezelf? Anders, ik wel.

   ?

   • Niet echt, ondertussen ben ik het wat gewoon en onderga ik het eerder. Ik kan ook wel kwaad zijn op mezelf, mezelf vermanend toespreken als ik vind dat ik mij aanstel of zwak ben… Meestal helpt het mij om wat flinker te zijn. Bijvoorbeeld als ik bang ben voor iets, dan zeg ik ‘vooruit, stel je niet zo aan, doe het gewoon.’

    • ms

     Deze dingen blijven hangen. Nu niet dat ik er constant aan denk, ook niet dagelijks, maar soms popt dat op en dan zeg ik nog maar eens: “stommerik”.

     Als ik tegen mijn zin ergens naartoe moet heb ik dat ook. Dan begin ik af te tellen naar ergens daarna en zeg ik ook tegen mezelf dat een dag toch niks is.

 4. Iedereen doet wel iets waarvan je achteraf boos op jezelf kan zijn.
  En, viel de film mee ?

 5. elsje

  ik ben zo mogelijk nog stommer wist niet dat Christus een paard had en ook niet dat het later een ezel bleek te zijn 🙂

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d