Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Verontwaardiging (sl)echt in beeld

“Kijk” zegt Luc “drie reeën”. Ik spring op, grijp mijn fototoestel en op een sakker en een vloek sta ik aan het venster en zie nog net twee achterwerken in het bos verdwijnen.

De derde ree? Die staat en kijkt. Kijkt ze naar mij? Zo lijkt het wel, maar doet ze niet. Ze kijkt uitdagend richting paddock, naar het witte paard dat haar verontwaardigd observeert.

Vorig jaar hadden we nog een historietje met het -echt oude- witte paard. Ik dacht dat ik het vertelde, maar vind het niet terug. Kort verteld: paard ontsnapt na buikrol over draad van de paddock in de wei.

Over de bijhorende stampede en modderdouche ga ik het niet -meer- hebben.

Je ziet haar denken: “Waarom mag die op ons wei en wij niet?” want dat is het probleem, ze mogen niet in de wei omwille van de zwaar verzopen ondergrond en de nadelige gevolgen voor het gras dat in betere tijden hun voer uitmaakt.

(Lees verder onder de foto)


Ik heb geprobeerd foto’s te nemen zonder paarden er op, maar de afstand van waar ik stond tot aan het bos is niet bepaald gemakkelijk te overbruggen zonder obstakels -zoals verontwaardigde paarden- er op.

Achteraf heb ik gedacht dat ik eigenlijk voor de foto op het blog wel wat meer paard had mogen voorzien.

Previous

Repair Café

Next

Stampede

10 Comments

 1. Dat ben ik met je eens. Juist het paard maakt het een interessante foto! En het verhaal erachter. Vertel meer over je oude witte paard alsjeblieft.

  • ms

   Achteraf gezien vond ik ook dat ik de ree én het paard samen in beeld had moeten zetten. Maar toen ik het bedacht wou die ree niet meer meespelen. Ze hield het voor bekeken. 😮

   Dat oude witte paard is niet van mij. Ze woont bij Zoon en Querida. Luc en ik gaan daar één of twee keer per jaar op de beestenboel passen als ze een paar dagen weg zijn.

   Het witte paard is 31 jaar, wat echt wel oud is … voor een paard.

   Je bedoelt het verhaal van de stampede? Eerst nog even kijken of ik het toch niet schreef.

 2. Dit is leuk om te lezen, opspringen voor reeën – oud wit paard – stampede..
  Geeft niet als het dat laatste een herhaling is.

  • ms

   Ik zet me er straks aan, voor morgen.

   Maar de zoekfunctie op het blog enerveert me, die werkt niet meer naar behoren.

   Nu wou ik nog een ander log schrijven, ook iets waar ik het in het verleden over had -deze keer weet ik het zeker, ik zag het laatst nog in de zijkolom passeren- en die wil dat, ondanks duidelijke zoekopdracht, niet vinden.

   Die is zeker zo oud als dat paard en zo koppig als een ezel.

 3. Foto’s van paarden zijn altijd mooi en leuk om zien. Dat over die stampede herinner ik me niet. Laat het verhaal hier maar los.

  • ms

   “Oki” zou Ella zeggen.

   Maar foto’s van die paarden? Ik weet niet. Ik heb ze wel maar ik vrees dat ik daarmee te veel van Zoons privacy bloot zou geven. 🤔

 4. elsjeveth

  31 jaar !!! En dan toch ontsnappen wat goed. Inderdaad het paard verdient meer ruimte op je foto, de brutale blik van de ree schrijft op zich al een verhaal.

  • ms

   30 toen ze het deed, nu 31. Ondertussen is er een hogere draad gespannen en kan ze alleen maar zeer verontwaardigd naar de reeën kijken.

 5. Ik ga altijd door het dolle heen als ik een reetje spot. Tot nu toe is het mij nog niet om zo’n beestje deftig op de foto te krijgen. Moeilijk hé.
  Het lijkt me daar wel heel mooi wonen.

  • ms

   Daar komen wel meer reeën uit dat bos. Maar het is wel een stukje inzoomen om ze op foto te krijgen.

   Het was pas thuis dat ik zag dat ze wel degelijk als ree herkenbaar waren. Op dat kleine scherm van mijn fototoestel was dat niet zo duidelijk.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén