Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De Nürburgring

En weer moest ik het opzoeken … Het was 1970, 13-14-15 mei om juist te zijn. We gingen toen op een driedaagse schoolreis langs de boorden van de Rijn.

Veel herinner ik me niet meer van. We deden Koblenz aan, dat weet ik nog. En op een ochtend zag het eigeel groen, dat weet ik ook nog. En dat ik ontgoocheld was dat de bus niet stopte aan de Loreley1 vond ik hoogst verwonderlijk.

Wat ik ook nog weet, zonder visuele herinnering echter, is dat we met de bus over de Nürburgring reden.

Na ons laatste verblijf daar in de buurt, kan ik me dat heel erg slecht inbeelden al vond ik nog steeds verwijzingen naar ticketverkoop voor bustoeren.

Waarom ik dat slecht kan inbeelden? Het is me daar wat op die Nürburgring. Eerst had Luc gezegd dat we daar niet naartoe hoefden, als het van hem afhing. Maar die ene ochtend opperde hij toch om eens die Nordschleife te gaan zoeken en kijken. Daar bleef het niet bij. Hij wou achteraf toch ook eens het Nürburgcentrum zelf bezoeken ook.

Eens dààr kon ik hem er haast niet meer wegkrijgen. Ik stelde voor dat hij zelf eens op die Nürburgring zou gaan rijden, dat weigerde hij. Hij zei: “Als je die ziet vlammen en dan ik daartussen aan 40 per uur.”

Misschien moeten we gewoon uitkijken of hij niet eens met een ervaren racer mee kan. Voor mij hoeft het niet. Ik houd mijn ontbijt graag waar het hoort en dat is niet op mijn schoot.


Meer foto’s

1 Wikipedia

Previous

Ja lap!²

Next

De kiekens

10 Comments

 1. Daar ben ik vroeger ook nog op schoolreis geweest.
  Veel herinner ik me er ook niet meer van.
  Het zal er ondertussen veel veranderd zijn.

  • ms

   Zelfs dat weet ik niet. Van die schoolreis herinner ik me enkel Koblenz en dat we -te- veel op de bus zaten. Ik weet wel dat we over die Nürburgring gingen maar echt herinneren doe ik het me niet.

 2. Wij waren er in de buurt toen mijn dochter nog klein was. Mooie streek.
  Het racen heeft mij nooit kunnen boeien.

  • ms

   Het racen op zich mij ook niet. Maar zelfs zonder dat Luc aangaf het te willen zien, zou ik er waarschijnlijk toch eens naartoe geweest zijn al was het als avondvulling of zo.

 3. Daar was ik nooit, misschien langs gereden zonder dat ik het wist. Ik weet ook niet wat er te zien is.
  Als het om racen gaat kunnen we binnenkort weer naar Zandvoort. 🙂

  • ms

   Je hebt een race circuit en je hebt de Nordschleife. Als er races zijn kan het op beide, maar je kan met je eigen auto -of een ter plaatse gehuurde auto- op die Nordschleife gaan rijden. En dat is blijkbaar erg populair. Ze zijn daar echt met hele dagen bezig in die mate dat er zelfs controleposten staan.

   Het nadeel is wel dat er ook zijn die denken dat ze op het circuit rijden als ze gewoon op straat komen. En liefst met zoveel mogelijk vroemvroemgeluid.

   • Dat zou me niet trekken, het doet denken aan kleine jongens. ☻
    Wel om er naar te kijken.

    • ms

     Dat deden we dan ook. We dokterden zo wat uit van waar we ze konden zien. Uiteindelijk hadden we op meer plaatsen kunnen gaan kijken. Misschien doen we dat nog wel als Luc -ah ja hij mag de bestemming voor volgend jaar kiezen- besluit dat hij terug naar de Eifel wil.

     Toen we daar dan bij het centrum zelf rondliepen hebben we twee tickets genomen om op de tribune te gaan kijken. Er was iets gaande: “Ducati 4U Rennstreckentraining“. Dat waren die motoren.

     Jammer dat die hoge tribune niet open was. Dat had nogal een zicht geweest, zowel op het circuit als op de omgeving.

 4. elsje

  Beste MS ik loop al uw heerlijke blogs door en geniet van de teksten en de foto’s. Sinds kort werk ik op een Apple Notebook en lukt het maar niet om de likes aan te vinken 🙁 ik ga expert Chris maar eens inschakelen want ik geraak het beu dat mijn likes niet bij je aankomen.

  • ms

   Oeje! Ik hoop maar dat ze niet aan een apple boycot begonnen zijn. Je moet van niets meer stom staan deze dagen.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: