Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een echte kenner

Zo van tijd tot tijd bekijk ik de aanbiedingen op 2dehands en Marktplaats. Dan ben ik niet echt op zoek, maar wil ik eerder kijken welke ornamenten ik best bij de nieuwe oude kasten vind staan. Kopen doe ik ze niet. Dat doe ik liever in een Kringwinkel waar ze ook wel degelijk degelijke oudere dingen staan hebben.

Plots hield ik mijn adem in bij het zien van … Daarna dacht ik: “Wel verdorie”. Toen ik dat luidop herhaalde terwijl ik rechtsprong vroeg Luc: “Zeg, wa krijgde gij nu?” Ik opende de kast met de dingetjes voor Halloween en Pasen en nog zo ’t één en ’t ander en vroeg: “Wist jij dat dit hier waarde heeft?” en stak het vaaske ophoog. Ik moest het antwoord niet afwachten. Ik zag het aan de manier waarop hij me bekeek of ik compleet maf was.

Het vaaske staat, omdat het geel is, bij de spullen voor Pasen. Ik vind het gewoon een schattig en vrolijk vazeke zonder pretentie.

Maar wat mij had doen schrikken waren geen vaaskes. Het waren een soort van cache-pots. Ik ging toch efkens googelen op “Céramique de Bruxelles” en vond het dessin van het vaaske terug op allerlei dingen in allerlei vormen. Een kavel die afgelopen was1 leerde me dat zo een cache-pot verkocht was voor 38€.

Ik ga het vaaske niet verkopen. Maar het staat ook niet meer bij de halloween- en paasspullen. Het heeft nu de plaats ingenomen van een schaaltje dat nu wel bij in de kast staat.

Art Deco allee … en dan denk ik aan al die keren dat ik het afwaste omdat ik dacht dat de verkleuringen op de groene bladeren van de ouderdom waren.

1 Catawiki

Previous

De 7 à 12 werken van …

Next

Een houtje

13 Comments

 1. Een leuke ontdekking!

  • ms

   Verrassend vooral. Ik kreeg het jaren geleden van iemand die het ook al jaren in de kelder staan had nadat het bij de opruiming van een oudtante had gezeten.

   Die woonde in een randgemeente van Brussel. De tijd klopt ook al. En ik vond het altijd al een grappig vaaske.

 2. Dit doet me aan die programma’s denken waarin mensen de waarde laten bepalen van een voorwerp dat ze in huis hebben. Soms zijn het echte schatten op zolder.

  • ms

   Daar zou ik niet aan meedoen. Bang om me belachelijk te maken, denk ik.

   Bovendien zou ik er bij dat vazeke niet eens aan gedacht hebben.

 3. Jasmien

  Leuk he!
  Zo kocht ik onlangs op de retrodag ook een vaasje dat ook “art deco” blijkt te zijn!
  Het kostte 15 € maar blijkt minstens 80 € waard te zijn als ik internet mag geloven.
  Je vindt er soms echt schatten 🙂

  • ms

   Ik heb er ook eentje uit de Kringwinkel. Ik weet niet meer wat ik het betaalde, maar al zeker geen 15€.

   Ik heb de moeite nog niet genomen om op internet te gaan zoeken. Ik kijk enkel op internet om inspiratie en om te kijken wat ik nog zou willen.

   Maar nu je dat zegt ga ik misschien ook eens kijken.

   ?

 4. Een gunstige ontdekking, je gaat hopen dat je meer van deze dingen in huis hebt.
  Ik kan me voorstellen dat mensen met hun spullen naar Tussen Kunst en Kittsch gaan.

 5. Elsje

  Art nouveau of niet het is n schattig vaasje

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: