Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Tussen bakken en kladden

Dan zijn de heetste dagen weer eens voorbij en trek ik richting koerke. Daar heeft het onkruid er van geprofiteerd om zich demonstratief op te stellen tussen de kasseistenen. Want zie je, met die hoge zon is ons koerke echt wel een braadpan zonder veel kans op schaduw.

Luc had wel in alle vroegte een paar pogingen gedaan om het ergst opgeschoten groensel weg te halen, maar nu gaan ze daar buiten weten met wie ze te maken krijgen.

Telkens je buiten gaat schrikt een hele klad mussen op en nu pas vind ik het woord “klad” ook passen bij de familie mus.

Je vindt er wel een beetje van alles, daar tussen dat onkruid, zoals een stille vlinder die een beetje dood bleek te zijn.

Bewonderenswaardig vind ik dan de jaarlingen van vorig jaar die ook dit jaar staan te bloeien, al staan ze dan tussen de kasseitjes in plaats van in de respectievelijke hangpotten en bloembakken.

Was er nog iets? Ah ja, er staan zo een drie hoge(re) stengels die ik ook niet uittrok. Ik denk dat het zonnebloemen zijn met dank aan de vogels die met grote zwier zaden en peulen op de grond kiepen.

Eigenlijk denk ik: “eindelijk wat beweging” want zo zitten wachten omdat het buiten om te braden is, is ook niet echt mijn favoriete bezigheid.

Previous

De kleuterschool

Next

Knal hé neus

12 Comments

 1. Mooi, die zaailingen.

  • ms

   Mogelijk heb ik zelfs van die zelfgezaaide zaailingen uitgetrokken. Er stond wel een heel tapijtje voor de bakken waar ze vorig jaar in stonden.

   Maar of ze nu nog zouden gaan bloemen?

 2. Het wordt de tijd om onkruid enz. te wieden in de tuin. Ook snoeiwerk komt er aan. Klaar voor de winter als het ware.
  En zo’n hete periodes hoef ik ook niet.

  • ms

   Snoeien, jawel. En zeker in de agenda zetten. De vlinderstruiken vergat ik in april en ene ervan is nu reusachtig hoog maar heeft geen breedte. Resultaat, die ging helemaal doorhangen en is nu opgebonden.

 3. Mooi leven op het koerken.

 4. Van mij hadden de mussen hun speeltuin mogen houden. Wat leuker dan het getsjilp van die vogeltjes. En kijken naar hun spel. Kleurige bloempjes ook.

 5. Het ziet er mooi uit tussen stenen, beton en tegels, als het bloemetje zijn. Dan liet ik het staan.
  Bij mij is het altijd iets onduidelijks, zelden iets met een mooie bloem, en ook nog veel taai gras.

  • ms

   We hebben soms onkruid met kleine mauve bloemetjes, dat trekken wij ook niet uit. Maar dat is nu uitgebloemd.

   Nu vind ik achter het koerke, daar waar vroeger de auto stond (en terug zou moeten staan) toch twee struikjes zeker, die we er nooit hebben gezet. Ik dacht aan lijsterbes, maar die blaadjes kloppen niet.

   Dank zij de vogelpopulatie zeker weer wat opzoekingswerk.

 6. Vogels zorgen voor verassingen, is het geen ei dan wel een nieuwe plant. ?

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: