Wizzewasjes

Dubbel gebubbeld

Curieuzeneus en smoelentrekker

Ik greep twee pakken slaharten en legde die in de winkelkar. Ik weet dat die in plastic verpakt zitten, maar bij een krop sla heb je de hardere bladeren en dat vind ik niet bepaald het smakelijkste aan sla.

“Ik lust geen sla” zei de vrouw die naast mij de groenten stond te keuren en ze maakte er het vieze gezicht bij dat kinderen soms trekken als ze iets niet lusten. “Sla is vies” zei ze en ze kokhalsde haast.

“Ik eet het alle dagen” zei ik treiterachtig. Lelijke bemoeial, verdorie.

Oh maar, dat was buiten haar slechte luimen gerekend. “Ik eet liever warm” zei ze nuffig uit de hoogte als ware ik een lamzak/tamzak die te lui is om te koken. Dat ben ik eigenlijk wel want Luc kookt … ik bak de pannekoeken.

Oh maar, ik kan harder. “Ik ook” zei ik “maar ik eet mijn sla bij de avondboterham”. “Met tomaten” gooide ik er nog achter terwijl ik met mijn herbruikbaar zakje richting tomaten toog. “Een mens moet aan zijn gezondheid denken” meesmuilde ik. Ze trok weer het vieze kindergezicht.

Ik houd van tomaten en dat is een onderdrijving. Ik ben zot van tomaten. Dat heb ik pas jaren geleden beseft toen ik zes jaar geen tomaten had gegeten omdat mijn dochter er -volgens de dokter dan toch- moest overgroeien. Ik heb die zes jaar meer dan ruim weer ingehaald.

En over eten worden bij ons geen smoelen getrokken. Lust je iets niet, dan is dat zo, maar gaan zeggen dat het slecht en/of vies is, is er meer dan een stap over.

Previous

Als ik accenten ga typen

Next

De ommekeer

12 Comments

 1. Gezichten trekken als die vrouw is zo kinderachtig. Ik zou me dood ergeren.
  Mooie reacties gaf je. ?
  Tomaten eet ik ook dagelijks, meestal op brood. We zijn er mee opgegroeid, mijn vader kweekte ze zelf.
  Waarom werden ze afgeraden?

  • Dochter was negen maand oud, kreeg een virus (of was het een bacterie?) en moest ter observatie vier dagen naar de kliniek. Spijtig toeval? Dat was donderdag, vrijdag, maandag en dinsdag. In het WE deden ze geen testen.

   In het WE ging het virus (bacterie) in haar bloed en moest ze uiteindelijk meer dan twee weken in de kliniek blijven.

   De dokter zocht de oorzaak bij steen- en citrusfruit, tomaten stonden ook op de lijst. Ze moest daar overgroeien, zei hij. En ik had een hekel aan stiekem iets eten dat zij niet mocht. Dus liet ik appelsienen vallen, die at ik namelijk ook alle dagen.

   Pas na die zes jaar ben ik een tomatenveelvraat geworden. De appelsienen waren met periodes alle dagen in huis om dan met hele periodes vergeten te worden.

   Er waren toen maar zes gevallen in België. Later kwam dat virus (ik kan me de naam niet meer herinneren, ik probeer het terug te vinden) meer voor en moesten kindjes niet meer naar de kliniek ter observatie. En nu draaien ze er hun hand niet meer voor om. Het is ingeburgerd.

 2. Ik gluur ook soms in andermans kar maar hou wijselijk mijn mond. ?

 3. Ze reageert als een klein kind op gezond eten dat het nog moet leren eten.

 4. elsje

  En zo is het. wat een bemoeimuts die madam. Ook al vind ik iets niet te pruimen dan ga ik toch zeker niet bij iemand mijn afkeur staan vermelden in een winkel.
  Ze zal om een praatje verlegen zijn geweest.
  Tomaten lekker ! Gewoon lekker !

  • Dan zijn er toch andere dingen om een praatje over te maken dan gaan afkeuren wat er in iemands kar ligt?

   Tomaten? Ja hé. Ik eet ze soms in plaats van een stuk fruit ook.

 5. Ik vind het ook een kinderachtige reaktie van die dame?.
  Wat ik niet lust laat ik aan anderen over die het wel lusten.

Wat denkte daarvan?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: