Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Zilverwerk

Een hele poos, daarmee bedoel ik dan meerdere maanden, geleden liep ik in De Kringwinkel voorbij een rek, hield mijn pas in en zette drie schreden achteruit.

Ik pakte wat mijn aandacht had getrokken van het rek: een schoteltje met een suikerpotje een melkkannetje. Ze zagen er oud uit en waren gestempeld. Ik wik en woog, ze wogen wel zwaar voor wat het was maar voor een prikje zou het van ons zijn. Zelfs als het geen zilver was, maar verzilverd, was het nog zijn geld waard. En als we zouden besluiten dat we het niet wilden, er was nog altijd de rommelmarkt.

Ik denk niet dat het zilver is maar het belandde niet op de rommelmarkt, het staat te pronken in de mooie kast waar het wonderwel bij past.

Gisteren liepen we door de Kringwinkel tussen het huishoudgerei. Ik hield mijn pas in maar moest niet achteruit. Het vuile zwart was me opgevallen en herinnerde me aan de tijd toen ik, tijdens de vakantie, voor mijn moeder alle zilveren lepeltjes mocht poetsen en ze had er nogal wat. En al waren ze niet zo zwart als deze, ik dacht: “zilver”. Er staat een stempel achteraan in. En ja, ik wikte en woog. Wegen deden ze niet zozeer maar het prikje was minstens zo gunstig als die van het schoteltje, het potje en het kanneke.

Thuis nam ik het zilverglansdoek -had mijn moeder dat ooit maar gehad- en zette me aan het wrijven. Ik weet niet of het zilver is, ik zocht op google maar ik kom het keurmerk niet tegen bij de gekende voor zilver. Maar ik ben blij met mijn aankoop. Ze kunnen nu zo bij het setje.

Nu nog zilverkleurige theekopjes? Neen hoor … trop is trop en té is teveel. Maar ik zeg nooit: “Nooit”.

Previous

En dan nu de beurt aan …

Next

En … welle waren weg

14 Comments

 1. Het stel ziet er alleszins kostbaar uit. ?

  • ms

   Die potjes zijn in elk geval geen echt zilver, maar als je bekijkt wat ze ook voor verzilverd durven vragen.

   En ja, het ziet er waardevol uit en het voelt zelfs waardevol aan.

   😉

 2. Marry

  Dit model is ook weer in de mode momenteel, maar dan met ronde lepeltjes.

  • ms

   Ik wou ze niet laten liggen voor dat prijsje, maar ik ga ze enkel gebruiken om mooi te zijn en om ze op te blinken.

   Om één of andere reden eet/drink ik liever niet uit zilver (goud trouwens ook niet, maar dat was nog niet aan de orde).

   Vraag me niet naar die reden maar ik denk dat de gedachte aan zilverpoets me het bweuk-gevoel geeft.

 3. Een mooie aanwinst op de kop getikt in de kringwinkel.
  Hier heb ik een doos vol koperen lepels enz gekregen destijds van een groottante. Gebruiken doen we ook niet maar ik houd ze omwille van de herinneringen.

  • ms

   Ik deed mijn koper weg omwille van de herinneringen.

   Enkel een koppel duiven is aan de opruimwoede ontsnapt. Dat zijn namelijk art deco beesten.

 4. Mooi setje.
  Ik heb geen idee van de waarde, gooide zelf een zilveren (of verzilverd) suiker- en melkstelletje weg, je bleef aan het poetsen.

 5. Die had ik, toch veel werk. Uiteindelijk nam ik een droge borstel om het zwart uit het reliëf te krijgen maar mooi werd het niet.
  De kannetjes waren teveel verwaarloosd, dacht ik. Een erfstukje dat al jaren in moeders kast had gelegen zonder onderhoud.

  • ms

   Ik vind het een pak handiger dan die duraglit van indertijd.

   De lepeltjes moet ik nog eens doen omdat ik ze gisteren snel afwerkte voor de foto en het setje was -denkelijk- een paar weken terug aan de beurt.

 6. Achteraf had ik ze beter in een badje kunnen leggen. Iets met zilverpapier en zout en andere dingen.
  Maar ach, ik lig er niet wakker van. 😉

  • ms

   Dat las ik ook, aluminiumfolie met soda en/of zout en heet water, maar blijkbaar is dat niet zo aan te bevelen. Met tandpasta zou je het ook proper krijgen maar toch raden ze dat ook af.

   Ik kocht dus het glansdoek, eigenlijk meer voor mijn zilveren ringen maar nu ik het toch heb …

 7. elsje

  Heerlijk he zo’n koop doen. In Den Haag heb je een verscholen winkeltje waar ik af en toe naar binnenloop. Laatst zilveren taartvorkjes op de kop getikt. Te mooi en sierlijk voor woorden. Twaalf stuks voor 8,95. Beetje poetsen en het zijn pronkvorkjes.
  Kan heel blij van worden

  • ms

   Ik word daar ook heel blij van, maar ik betaalde echt geen 8,95€. Niet voor het setje, niet voor de lepeltjes en zelfs niet voor beide samen.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: