Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het stressloze leven

Kan het zo simpel zijn? Stress kwijtraken bedoel ik dan. Sedert geruime tijd heb ik er geen last meer van.

Kan het echt zijn omdat ik sedert geruime gewoon uit mijn bed rol als ik uitgeslapen ben? Ik weet het niet. Er komt echt geen wekker meer aan te pas, tenzij wij zelf beslissen of besluiten dat we ergens naartoe gaan en/of op uitstap willen.

Jaja, daar zit verschil in. Gisteren bijvoorbeeld liep de wekker wel af. Ik moest naar de jaarlijkse tandcontrole en die had ik vastgelegd op een uur dat geen wekker behoefde.

Maar toen kwam die kredietkaart op de proppen. Vrijdagavond had ik een telefoontje gekregen van de bank dat ze daar was en ik kon die niet onmiddellijk afhalen aangezien ze dicht waren. Je kon er enkel op afspraak terecht. Maar dat was niet zo erg, vond de bank, ik kon er elke voormiddag zomaar binnenlopen.

Met de openingsuren van de bank in mijn hoofd, zette ik voor alle veiligheid toch maar even de wekker. Want hoe dan ook wil ik rustig ontbijten, rustig mijn koffie drinken en rustig en op het gemakske douchen.

Gelukkig dat ik op zeker speelde, hij heeft me gewekt en ik was compleet het noorden kwijt.

Previous

Verkeerd afgesteld?

Next

WIFI

10 Comments

 1. Mijn echtgenoot heeft precies hetzelfde sedert hij met pensioen is. Als hij nu de wekker eens gebruikt, dan is hij de hele dag niet in zijn gewone doen. Nu staat hij rustig op en neemt alle tijd voor het ontbijt. Bij mij breekt het opstaan om 6 uur en het snel moeten ontbijten, douchen, kat verzorgen en knuffelen en mijn lunchpakket maken mij ook soms zwaar op. Ik kan er steeds minder goed tegen. Gelukkig heb ik nu grote vakantie om bij te trekken. Ik hoop in september op een gunstig rooster met niet teveel ‘ochtenddienst.’ Het is niet echt mijn ding…

  • ms

   Inderdaad, als ik bedenk dat ik vroeger ook dagelijks om 6u opstond, dat snap ik nu niet meer en dat ik bij de evenementen ook nog om halfzeven opstond zonder problemen en dat is nu nog maar één jaar geleden.

   Meestal zijn die dagen dat die wekker gaat al niet zo normaal omdat we weg moeten. Ik weet dus niet goed wanneer ik mijn draai terug vind.

   Gisteren maakten we na de bank en de tandarts nog een ommetje langs de kringwinkel en toen we thuis kwamen viel het nogal maar dan was het ineens al tijd voor het avondeten terwijl het in mijn hoofd nog maar iets van een halfdrie kon zijn.

   Ik ben ook vroeger gaan slapen, maar dat kwam mede door dat gezaag van Vive le Vélo.

 2. Gewoon al het feit van niks meer te moeten vind ik een geweldige luxe. Maar de wekker loopt hier helaas nog wel af hoor want echtgenoot gaat op maandag, woensdag en vrijdag ’s morgens vroeg met een groepje wandelen. Hij een ochtendmens en ik een nachtuil … het gaat niet altijd even goed samen hoewel we het al 42 jaar redden.
  Maar op de dagen dat hij niet wandelt is er ook geen wekker, en zitten we samen – hij op zijn tablet, ik op mijn laptop – de gazet te lezen, wat te facebooken en dergelijke en dan zijn er snel een paar uren voorbij.

 3. Knap als je dat kan. Ik ben nog altijd een vroege vogel. Met of zonder wekker. Toen ik ging werken en nu dat ik thuis ben.

  • ms

   Luc dus ook. Die staat dan in alle stilte op, al krijg ik dat wel mee zonder echt wakker te worden, maar ik val daarna terug in een diepe slaap.

 4. elsje

  Chris geniet ook als pensionado. Ik moet nog een aantal jaren aan de wekker. Gelukkig ben ik een vroege vogel en word nog steeds op tijd wakker. Woensdag is een thuiswerkdag dan hebben we toch een beetje het pensionadogevoel met z’n twee. Vrijdagen is mijn niet werkdag.
  De week is gevuld en tot nu toe red ik het nog.

  • ms

   Ik zou niet terug willen, al zei ik in de beginperiode wel dat ik iets wou vinden voor één dag in de week, maar uiteindelijk vind ik het prima zo.

   Af en toe doen we nog wel eens iets, maar dan wel met wekker.

 5. Meestal hoef ik geen wekker om op tijd wakker te worden, maar deze morgen ging die wel af om half zes. Zo kwam ik toch op tijd op het werk. Voor de rest van de week werk ik vanaf 11 u. Dan heb ik zeker en vast geen wekker nodig.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén