Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De gestoorde droom

Dat ik wel eens meer een nachtmerrie op bezoek krijg moet niemand noch verwonderen, ik vertelde het al meer. Ik let nu zelfs op welke programma’s ik -vooral dan ’s avonds- bekijk.

De droom die ik vorige maandag had was niet echt een nachtmerrie, eerder door en door gestoord. Eigenlijk kon je stellen dat hij vooral draaide om een verliezen van private levenssfeer.

Hij begon met een telefoontje van Broer die me wist te vertellen dat hij me had gezien in één of andere reportage. Ik had een erg korte mini-rok gedragen en had me voorover gebukt en volgens Broer had hij de kleur van mijn ondergoed gezien. Hij was geschokt.

Vanwaar dat kwam, kan ik denkelijk wel verklaren. Het heeft te zien met een ouder logje over een glasbak en met een filmspotje -Big Momma’s House?- dat ze op TV bij de aankomende films presenteerden.

Daarna kwamen twee Aziatische dames die we nogal oppervlakkig kennen ons opzoeken met twee stickervellen in hun handen. Die hadden ze gevonden in de gazettenwinkel van ons treinstation. De stickers waren foto’s, op het ene vel van mij en op het andere van Luc. Het betrof het soort pasfoto die je nodig hebt om een account aan te maken. Ze vroegen of ze elk van elk vel zo een foto mochten hebben.

Bij een volgend stuk droom zagen we onszelf, Luc en mijzelf dus, in het TV-Journaal, op een hoog gebouw in Brussel klimmen -al is klefferen een beter woord- waarbij werd opgeroepen om toch niet hetzelfde te gaan doen.

Vanwaar dat komt kan ik misschien ook wel een beetje begrijpen maar het is van de zotte.

Daardoor hadden we de aandacht getrokken van iets of iemand die ons ermee ging afdreigen. Ik moest dit of dat doen of ze gingen ons aangeven.

“Zie jij dat zitten?” vroeg ik Luc.

Ik weet niet wat hij ervan vond want ik maakte mezelf wakker.

Ik zag het namelijk zelf niet zitten.

Previous

In rare tijden

Next

Fijne paasdagen

13 Comments

 1. Hilarisch die laatste droom!

  • ms

   Ze zeggen dat dromen een verwerking zijn van dingen die je in je hoofd zitten hebt. Maar privacy is nu echt wel iets waar ik niet aan dacht.

   Ik weet wel van die apps waar ze over praten en ik las gisteren wel over die apps waar ze over praten en ook die studie van de universiteit van Antwerpen vroegen al of ik akkoord zou gaan, maar die droom was al van vorige maandag. Dat klopt dus niet.

   Het moet echt wel helemaal uitgelokt zijn door die filmaankondiging en daar dan op voort geborduurd hebben.

   Ik wist wel dat ik een rare kronkel onder mijn hersenpan heb, maar er zijn blijkbaar aftakkingen waar ik geen weet van had.

 2. Gelukkig zijn dromen slechts kronkels van ons onderbewustzijn. Moest het echt gebeuren zou het erg zijn.

  • ms

   Ik zie ons al boven op een building in Brussel staan … ze zouden er ons met een helikopter moeten afhalen, vrees ik.

 3. elsje

  Niets zo ondoorgrondelijks als ons brein. Wat een bizarre droom! Zeker het beschrijven waard.

 4. Inderdaad een bizarre droom. ☻
  Het brein is ’s nachts juist actief. Verwerken van de indrukken, maar waarom dan van die uit de kinderjaren, of van andere periodes. Je krijgt alles door elkaar, mensen en situaties. Echt knettergekke combinaties.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d