In de beginfase van de problemen met Ex had mske een resem vieze dromen. Nacht na nacht na nacht. Tot ze hoorde dat je dat kon tegenwerken. En mske zag niet goed in dat dat kon werken, maar probeerde toch. En hoe het kwam zou ze niet weten, misschien deed ze het wel goed, of misschien waren de dromen bang, maar ze bleven weg.
 
In het begin met Slow is SS ’s nachts enkele keren Slow komen weghalen, maar ook dat ging voorbij.
 
Deze nacht ging het ineens over Ex. Ex en mamaBollie waren ergens aan een fruitkraam mandarijntjes aan het kiezen en ineens leek het er op of de droom wou insinueren dat mske Ex zou missen.
 
En ondanks slapen en dromen en de ganse reutemeteut steigerde het echte mske en zei: “ben je nou gans betoeterd?” en de droom zei: “ik kon het toch maar proberen” en het echte mske dacht: “ik laat me door jou morgen mijn zondag niet verdasjteren zenne, stukske nachtmerrie”. En de droom werd boos en zei: “als het zo zit, zal ik je zondag eens gaan verpesten zie”.
 
En mske droomde dat ze met Slow in een appartement woonde, in een industrieel gebouw en dat Broer ernaast nog een appartement aan het maken was. En als je door mskes living liep kwam je in de gang met de slaapkamers en op het einde van die gang was nog een deur waarachter zich een lege ruimte bevond. Met daarachter nog een appartement.
 
En moe -natuurlijk, nachtmerries zijn nooit compleet zonder moe- telefoneerde naar SS‘ advocaat en meldde dat Slow en mske “het” wisten, zodat de nieuwe buur …
 
“Kan je niet beter?” vroeg de echte mske aan de droom “want als het zó zit, verhuizen wij gewoon hoor”.
 
En uit wraak stopte de droom SS in mskes kast zodat mske schrok toen ze de kast opentrok.
 
En omdat Slow niet in de buurt was en Broer toch nog op zijn lange ladder stond te schilderen, riep mske: “Broe-oer, Broe-oer”.
 
En ineens nam iemand haar vast en zei: “gaat het? Je roept oehoe, oehoe”. En mske zei: “ik zei niet “oehoe oehoe, ik zei “Broe-oer, Broe-oer”.
 
Niet verwonderlijk dat Slow niet in de droom was, hij lag naast haar in bed.