Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

In rare tijden

Aan huis gebonden door veiligheidsmaatregelen, geen zin om tussen de mensen te gaan lopen om foto’s te nemen of gewoon een gek idee voor een afbeelding die bij een logje hoorde? Wie zal het zeggen?

Ik heb een programma om foto’s te bewerken. Dat gebruik ik haast nooit. Vroeger meer, toen ik achtergronden transparant wou hebben, maar dat is nu niet meer het geval. Nu kan het soms zijn dat ik eens een beetje saturatie toevoeg -dat is zo een beetje het rouge op je wangen- en verder eens een filterke hier of daar. Wat spielerei.

Nu had ik toch een afbeelding voor ogen die ik zelf zou willen maken. Daarom googelde ik en vond wat ik wou met een hele uitleg -PDF- erbij hoe ik dat moest doen.

Ge gaat het niet geloven of ge gaat het wel geloven maar dan toch denken dat ik zot ben … ik ben er de hele late namiddag en avond en de daaropvolgende volledige dag en de daaropvolgende dag nog een uurke zoet mee geweest. Het moet gezegd, er dienden nog plugins geladen te worden ook, maar soit, het aan de praat krijgen was andere koek.

Het resultaat was naar mijn zin, al kreeg ik op het einde nog efkes goesting om die achtergrond een fluwelen uitzicht te geven, waarop ik mezelf zot verklaarde, het opgaf, de afbeelding goed keurde en gebruikte. Voilà, het zat er op.

Was het dat? Natuurlijk niet. Wie mij kent had dat kunnen weten. Een uur later begon het al terug te kriebelen. Dat fluweel gaf ik op want hun uitleg ging meer op satijn lijken. Ik sloeg dan maar wat aan het experimenteren, want nu ik wist hoe het werkte … maar wist ik dat? Het mislukte nog een paar keer en het resultaat belandde in de virtuele vuilbak.

Was het nu gedaan? Stopte ik ermee? Diegenen die me kennen …

Het heeft me hoop en al 20 minuten gekost om bovenstaande in elkaar te flansen en dat kwam dan nog voor het grote deel omdat ik niks niemendal: geen tekst, geen kleuren voor ogen had bij het plannen en het moest uitproberen tijdens het verwerken. Ik wou alleen iets uitproberen dat ik bij dit log kon zetten.

Misschien moet ik me in de toekomst eens een beetje verdiepen in al die andere plugins die in dat pack zaten en nu in mijn programma zitten.

Maar ach, nu ik zie hoeveel mogelijkheden er nog zijn en nu het zomer wordt, denk je niet dat ik dan liever mijn fototoestel neem om een stapke in de wereld te zetten … als dat terug kan.

Previous

De belangrijke mensen

Next

De gestoorde droom

11 Comments

 1. Er is nu tijd om te spelen en te prutsen. Niets mis mee.

  • ms

   Vroeger waren er tientallen blogs die niets anders toonden dan kunstwerkjes die ze maakten met photoshop.

   Dat was die mensen hun hobby. Blijkbaar was dat van voorbijgaande aard, want die zie je nu niet meer.

   Ik voelde me nooit geroepen om er mee te beginnen, maar nu geeft het ineens oplossingen om bij logs of categorieën te plaatsen en dan komt het wel van pas.

 2. Niets mis met experimenteren met beeld en software!
  Tenminste, daar heb ik afgelopen 27 jaar al zóveel uren ingestoken, ik moet er maar niet teveel bij stilstaan hoeveel uur precies! 😉 En vandaag is het effect met 1 muisklik klaar, vroeger moest het ‘renderen’, ik zou zeggen: heb vooral véél plezier met kleur, textuur, vorm, licht en schaduw!

  • ms

   Ik ben momenteel eentje aan het maken, uittesten vooral. Je kan niet altijd de tutorials van anderen namaken. Je moet wel eens iets nieuw proberen ook.

   Dan praat ik met mezelf en heeft Luc zijn koptelefoon opgezet.

 3. Vroeger was ik ook veel bezig met programma’s om foto’s te bewerken zoals bv irfan view of picasa. Nu neem ik foto’s met de gsm en bewerk die een beetje met google foto’s.

 4. Te bewonderen, zoveel geduld. Je moet interesse hebben.
  Ooit grasduinde ik hier ook in maar gaf het al gauw op. Te lastig, te ingewikkeld, te weinig geduld, kortom, te moeilijk voor mij.
  Daar kon ik geen chocola van maken. ?

  • ms

   Dat is iets wat ik wél heb -te veel zelfs- en dat is geduld. En bovendien, als ik iets in mijn hoofd heb …

   Ondertussen heb ik al een sterrenhemel, maar die was niet zo plezant om doen. Die was te gemakkelijk.

   Ik heb een graffitti muur gemaakt voor bij de categorie van de quotes te zetten.

   En ik heb me geamuseerd met een prentje om bij de logjes over aerobic te plaatsen.

   Het volgende wordt dan weer iets gans anders.

 5. Je maakt me nieuwsgierig naar dat programma.

 6. elsje

  Doe mij dan maar dan stukske chocolade

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén