Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Toen ging het licht uit …

Bij manier van spreken dan toch want de lichtknop doet het nog wonderwel, dank u.

Verder lezen levert gevaar op wegens een hoog zaag- en klaaggehalte.

Want gisteren was een dag om in te kaderen … met een donkerzwart kader … zo leek het wel.

Het begon met de post, met de bestelling die niet in één pakje kwam maar in twee, die niet samen kwamen maar afzonderlijk en het tweede pakje het eerste voorbij stak voor levering. En terwijl het eerste pakje maar bleef aanmodderen en Bpost de levering maar bleef beloven, lag het tweede al netjes opgevouwen in de kast.

Uiteindelijk verwittigde Bpost dat het pakje niet in de automaat maar thuis zou geleverd worden, gisteren. Leveringswijze waar ik, zoals vermeld al een grondige hekel aan heb wegens het op wacht staan. En dat precies op de dag dat wij boodschappen wilden doen: Luc bij Aldi, ik bij Colruyt. Luc was geïnteresseerd in een ovenplaat om vier pizza’s ineens te bakken en de Colruyt kwam met hun 3% korting voor de 15de.

Gelukkig hadden we het blad waarop staat:

B.POST.NL

Kan U even op het raam kloppen ——>

nog niet bij het oud papier gegooid.

Ik stond dus al goed geluimd op, kunde peizen. Planning in het water. In volle hitte in de auto. Hand op een ijl nest leggen? Ah ja, want Luc had zo goed als alle cola opgedronken en met deze temperaturen raken voorraden snel uitgeput.

Sta ik dus, goedgemutst -du-uh- op en zie dat ik een update heb van WordPress. Normaal doet die dat zelf, maar nu moest ik op het knopke duwen.

En toen ging het licht uit! Blog weg en admin pagina ook. Alles werd een fatale error die niet zjust’n was.

Ik bad de litanie van alle heiligen, te beginnen bij het blog, overgaand naar de post en de pakjes om daarna corona en alle coronagebonden en private restricties aan te roepen.

Luc, in een poging om het vuur te blussen, deed eigenlijk nog wat petrol in de soep -mannen doen dat nu eenmaal- waarop ik tegendraads zei dat we in de auto gingen stappen en boodschappen doen. En dat zonder douchen en ongekamd … dat ik efkes rap heb verholpen met wat deo en een spuit parfum.

Kunt ge u voorstellen hoe kwaad ik was maar in de Colruyt hebben ze een koelruimte om af te koelen …

Inderdaad, toen Luc me terug oppikte aan de Colruyt nà zijn Aldibezoek kon ik tenminste al terug logisch denken in plaats van stomweg mee te draaien met de chaos in mijn hoofd.

De live chat, een dik uur later, vertelde me dat de update helemaal niet in orde was geweest en dat ik, om de problemen op te lossen, de update manueel moest overdoen.

Dat klinkt straf, dat is om zenuwen van te kweken zoals konijnen en het gedoe op het einde van dat gewroet in die database vond ik maar niks, maar ook die operatie leek levensnoodzakelijk. Maar eigenlijk is het poepsimpel en enkel een probleem van durven.

En dan te weten dat ik op het punt gestaan heb om het blog eraan te geven.

Previous

De Blacklist

Next

Vroeger tegen nu

8 Comments

 1. Veel problemen van die aard moet een mens er niet bij hebben op deze hete dagen… pffft…

 2. Goed begin van de dag… ?

  • ms

   En ik heb al zo’n hekel aan al die updates die wel goed gaan maar die je ’s morgens op je bord krijgt. Eigenlijk heb ik ook een hekel aan al die updates die wel goed gaan maar die je ’s avonds krijgt als je wil afsluiten. En die updates dan, die je krijgt terwijl je het programma wil gebruiken …

   Eigenlijk heb ik een hekel aan àlle updates.

 3. elsje

  Ik ben wel blij met jouw update over de dag van gisteren 🙂 volgens mij zat het in de lucht of in de hitte. Ook hier een dag waaraan zelfs een blog wijden zoveel hartritme stoornissen oplevert dat het beter is vandaag gewoon overnieuw beginnen. Courage…

  • ms

   Het draaide wel beter vanaf het ogenblik dat de live chat aangaf dat het in de updater zat. Het ging nog beter toen de update gelukt was en nog beter ging het toen het blog weer te voorschijn kwam.

   Helemaal goed werd het toen de postbode het pakje had gebracht. Dat was om 13.16u. Meestal komen die rond 11u, maar ja, we zitten op een “opleidroute” (dat heb ik van horen zeggen).

   Toch goed dat ik er niet de brui aan gaf, zo heb ik tenminste nog wat aanspraak.

 4. Ik krijg ook zenuwen de laaste tijd door die updates bij het afsluiten van de pc.
  In de hittegolf het hoofd koel houden is niet makkelijk.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: